Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sa srpskim pasošem bez vize u 115 zemalja

  Najmoćniji pasoš na svetu, već treću godinu zaredom, imaju Nemci koji bez vize mogu da uđu u 177 zemalja. Crveni srpski pasoš ima „otvorena vrata“ u 115 država.

  Prilikom analize moći pasoša, uzima se u obzir sloboda putovanja građana neke zemlje, odnosno u koliko zemalja od ukupno 218 mogu da uđu bez vize.

  Iza nemačkog pasoša, na drugom mestu po moći je švedski pasoš koji ima „prolaz“ u 176 zemalja. Sledi pasoš Velike Britanije, zajedno sa pasošima Finske, Francuske, Italije i Španije – njihovi državljani bez vize mogu da putuju u 175 država.

  Sjedinjene Američke Države su sa prošlogodišnjeg drugog mesta na ovoj listi pale na četvrto mesto, koje dele sa pasošima Belgije, Danske, Holandije, a slobodan im je ulaz u 174 zemlje.

  Kada je reč o državama koje imaju najmanju slobodu putovanja, poslednji na listi je Avganistan (na 104. mestu) jer Avganistanci bez vize mogu da uđu u samo 25 država. Na listi najmanje moćnih pasoša drugi je Pakistan (29 zemalja), a treći je irački pasoš uz koji se, bez vize, može ući u samo 30 zemalja.

  Srbija na ovoj listi zauzima 43. mesto, a naši državljani bez vize mogu da posete 115 država.

  Mađarska je na destom mestu (167 država), Hrvatska na 24. mestu (bez vize u 149 zemalja), Makedonija na 45. uz ulaz u 111 država, a Crna Gora na 47. mestu (bez vize u 107 država), dok je bosanski pasoš uz koji se bez vize može ući u 101 zemlju, na 52. mestu.

  Interesantno je da je ruski pasoš manje „moćan“ od srpskog, pošto Rusi bez vize mogu da uđu u 105 država (48. mesto na listi).

  Izvor: Mondo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE