Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ranko Vuković novi generalni direktor FAP-a, štrajk opet zamrznut

  Nadzorni odbor Fabrike automobila Priboj (FAP) imenovao je danas Ranka Vukovića za novog generalnog direktora tog preduzeća, rekao je agenciji Beta predsednik Štrajkačkog odbora Miroslav Mršević.

  Vuković je bivši direktor Industrije motora Rakovica, a na novu dužnost je imenovan na predlog Vlade Srbije, koja formalno ne postavlja direktore preduzeća u restrukturiranju.

  Radnici FAP-a su posle imenovanja novog generalnog direktora zamrzli štrajk i čekaju da vide kakav će biti njegov plan za rešavanje problema u toj fabrici.

  „Naši zahtevi su opstanak FAP-a, isplata svih zaostalih zarada i povezivanje radnog staža. Pratićemo da li se radi na ispunjavanju tih zahteva i ako se uverimo da se to ne sprovodi opet ćemo stupiti u štrajk“, kazao je Mršević.

  Radnici FAP-a su juče odmrzli štrajk jer u četvrtak, 10. marta, nije imenovan novog generalnog direktora, kako je ranije bilo dogovoreno.

  Štrajk radika FAP-a počeo je 23. februara, ali je zamrznut 3. marta posle dogovora s predstavnicima vlade o rokovima isplate zaostalih zarada i imenovanju nove uprave.

  Od tada su isplaćene dve od devet zaostalih zarada.

  FAP zapošljava oko 650 radnika i jedno je deset preostalih preduzeća u restrukturiranju čija zaštita od poverioca ističe 31. maja ove godine. Ako do tada ne bude nađeno rešenje, preduzeće mora da ide u stečaj.

  Izvor: Ag,

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE