Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Pingvini

  Neobična poslovna prilika na Antarktiku: Rad u POŠTI PINGVINA

  Britanski fond za antarktičko nasleđe zapošljava ljude za rad u pošti gde će izabrani provesti pet meseci na Antarktiku u sezoni 2022/23. Na ostrvu će biti okruženi kolegama, ali i hiljadama pingvina. Prebrojavanje i praćenje životinja su deo posla.

  Po prvi put od početka pandemije korona virusa Britanski fond angažuje sezonski tim u pošti u Port Lokroju, na ostrvu Gouider uz obalu Antarktika, preneo je CBC.

  Na veb sajtu piše: „Sada biramo novi tim koji će biti smešten u Port Lokroju na Antarktiku. Pozicije su: vođa baze, menadžer prodavnice i generalni pomoćnik.“

  „U nastavku možete pronaći zvanične formulare za prijavu kao i pakete informacija o dostupnim pozicijama i načinu prijavljivanja putem našeg HR onlajn portala“, dodali su.

  Zaposleni će biti angažovani za rad u pošti i u suvenirnici. Posmatraće divlje životinje tokom petomesečnog boravka od novembra do marta na ostrvu, koje godišnje primi 18.000 posetilaca.

  Pingvini

  Pingvini, životinje (Pixabay)

  Uslovi za rad u pošti

  Na sajtu se pominje da kandidat mora da ima pravo na rad u VB jer ne može da sponzoriše vize. Od njih će u fazi intervjua biti zatraženo da dostave dokumentaciju kojom bi dokazali pravo na rad.

  Dokumentacija uključuje pasoše, neodređeno vreme boravka, vize ili bilo koju drugu prateću dokumentaciju. U slučaju da kandidati nisu u mogućnosti da dostave dokaze, prijava se neće razmatrati.

  Iz Britanskog fonda za antarktičko nasleđe kažu da je Antarktik „fizički i mentalno izazovno radno mesto“. Temperature u letnjim mesecima variraju između – 5 i -10 stepeni Celzijusa. Smeštaj nema grejanje. Na ostrvu nema ni tekuće vode, pa se uzima sa brodova koji posećuju ostrvo.

  Što se tiče obroka na raspolaganju je šporet i grejač, a zaposleni uglavnom jedu sušene i konzervisane artikle iz Britanije.

  Rad u pošti

  Rad u pošti, pisma (Pixabay)

  Iskustvo jednog zaposlenog

  Viki Inglis, jedan od prethodnih upravnika pošte, rekao je da je to životna prilika.

  „Morali smo da prokopamo put kroz sneg da bismo dobili pristup kada smo stigli“, istakao je Inglis.

  „Nemamo toalet i ništa slično – ništa od modernih stvari i luksuza na koji smo navikli“, dodao je Inglis, koji je radio tokom letnje sezone 2019-2020.

  Mediji su naveli da radnici moraju da prebroje pingvine i druge divlje životinje za britansko istraživanje Antarktika. Inglis je rekao da je deo njegovog posla bio da prebroji pingvine i njihova jaja za dugotrajni program praćenja populacije.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE