Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  I prvo privatno porodilište u sistemu elektronske prijave beba

  U elektronski registar koji je deo projekta „Bebo, dobro došla na svet“ upisana je i prva beba rođena u porodilištu Opšte bolnice MediGroup. Uvođenje MediGroup kao jedinog privatnog porodilišta u sistem prijave beba deo je strategije nadležnih državnih organa: Ministarstva lokalne samouprave i Ministarstva zdravlja da pruže objedinjenu uslugu i maksimalno pojednostave procedure. Za MediGroup kao vodeći privatni zdravstveni sistem ovo je još jedna od referenci koja ovo porodilište u Srbiji svrstava u red najboljih u regionu.

  Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je izrazio zadovoljstvo što je sistem elektronske prijave zaživeo i u privatnim zdravstvenim ustanovama.

  „Bebo, dobro došla na svet“ je projekat koji treba da olakša zakonske procedure svim roditeljima u Srbiji. Izuzetno mi je drago što prednosti ovog sistema, posle svih državnih porodilišta, sada mogu da koriste i građani koji su se opredelili za usluge privatnog sektora“, rekao je ministar Lončar.

   „U ovom trenutku 46 porodilišta se priključilo projektu „Bebo, dobro došla na svet“ u kojima roditelji za 15 minuta prijavljuju svoju bebu, a bebina dokumenta stižu na adresu na kojoj je beba prijavljena. Prema planu projekta, očekujem da sva porodilišta budu deo projekta do kraja godine, što znači da će svi roditelji vrlo brzo moći da iskoriste pogodnosti ovog servisa“, izjavila je Ana Brnabić, ministarka državne uprave i lokalne samouprave.

  Jelena Jančić Hertz je 29-godišnja majka malog Matie koji je na svet došao u porodilištu MediGroup i preko nove platforme odmah postao nov član naše zajednice sa matičnim brojem i zdravstvenim osiguranjem.

  „ Ova usluga je veliko rasterećenje za roditelje u ovim prvim danima. Nisam znala da ova usluga obuhvata i privatno porodilište, ali je svakako nešto što pored sjajnog tretmana mama u porodilištu, komfora i stručnosti daje dodatnu vrednost, rekla je Jelena Jančić.

  MediGroup je jedino privatno porodilište u Srbiji u kome se mesečno rodi oko 30 beba.

  „Ovo je još jedna potvrda da Medigroup, kao najveći privatni sistem, može da bude jaka podrška državnom sistemu i zato pozdravljamo nameru ministarstva da reforma državne uprave počne upravo ovim projektom. Budući da naše porodilište zadovoljava najviše evropske standarde, elektronska prijava beba koja je od nedavno dostupna našu uslugu čini kompletnom, a roditeljima pruža komfor, lišava ih bespotrebne birokratije i omogućava da uživaju u najlepšoj ulozi,“ rekao je Dejan Pešić, generalni direktor MediGroup sistema.

  Projekat „Bebo, dobro došla na svet“ omogućava da se za 15 minuta, dok su još mama beba u porodilištu, obavi elektronski upis beba u matičnu knjigu rođenih, prijavu državljanstva i prebivališta i prijavu na zdravstveno osiguranje.

  Izvor: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE