Preduzetnik godine u Srbiji ide u Monte Karlo po svetsku nagradu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Preduzetnik godine u Srbiji ide u Monte Karlo po svetsku nagradu

  Dušan Perović, Termovent – Komerc d.o.o. –  nosilac priznanja EY Preduzetnik godine™ u Srbiji uputiće se u Monte Karlo kako bi se zajedno sa 55 nacionalnih pobednika iz 49 zemalja, takmičio na izboru za titulu EY Svetskog Preduzetnika godine i mesto u Dvorani slavnih gde je od 2001. godine do sada učestvovalo 625 finalista. Pobednik će biti proglašen na ceremoniji koja će biti održana u subotu 11. juna.

  Nagradu EY Svetski Preduzetnik godineTM dodeljuje međunarodna revizorsko – konsultantska kompanija EY (Ernst&Young) u Monte Karlu po šesnaesti put u junu mesecu 2016. godine. Program slavi tradiciju preduzetničkog uspeha koji se ispoljava kroz inovaciju, stvaranje novih radnih mesta i ekonomski rast čime doprinose izgradnje boljeg poslovnog okruženja što je jedna od ključnih vodilja poslovanja kompanije.

  Dušan Perović, osnivač i predsednik domaće kompanije Termovent – Komerc d.o.o. četvrti je po redu dobitnik nagrade EY Preduzetnik godine u Srbiji. Kompanija Termovent – Komerc je porodična kompanija koja se bavi proizvodnjom, projektovanjem i montažom HVAC (heating, ventilating, and air conditioning) opreme i procesnih sistema, a za dve decenije postojanja uspešno je izvela više od sto projekata širom sveta – u zemljama regiona, Evropske unije, Rusije ali i u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

  Dušan Perović, ispred kompanije Termovent – Komerc, poneo je nagradu u konkurenciji od 28 prijavljenih kandidata iz 9 industrija i 18 gradova Srbije. Gospodin Perović izabran je od strane nezavisnog žirija koji je najpre izdvojio šestoro finalista, a zatim odlučio ko će od njih poneti nagradu EY Preduzetnik godineTM u Srbiji 2015. godine.

  “Izuzetno smo ponosni što će Srbija ponovo imati svog predstavnika na izboru za EY Svetskog Preduzetnika godine u Monte Karlu. Kompanija EY je posvećena razvijanju preduzetničkog poslovanja i naše je zadovoljstvo što će Dušan Perović biti četvrti preduzetnik koji će na ovom svetskom takmičenju predstavljati srpsku privredu”, istakao je Ivan Rakić, partner u poreskom odeljenju kompanije EY u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

  „ProCredit Banka već 15 godina u Srbiji ima strateško opredeljenje preduzetništvu i malim i srednjim preduzećima, što potvrđuje i podatak da čak 88%  našeg kreditnog portfolija čine plasmani tom sektoru. Uvereni smo da upravo ovaj sektor doprinosu ekonomskom napretku i razvoju ekonomije, stoga ćemo nastaviti da budemo pouzdan partner privrednicima i da podržavamo inicijative poput „EY Preduzetnik godine“ kao glavni partner, a pobednicima ovog programa želimo puno sreće u Monte Karlu“, izjavio je Ivan Smiljković Član IO ProCredit banke.

  Osim same dodele nagrade, program EY Svetski Preduzetnik godineTM uključuje i čitav niz zanimljivih govornika, panel diskusija i drugih manifestacija od posebnog značaja za preduzetnike i druge uticajne poslovne lidere koji će prisustvovati. Ovogodišnji program fokusiraće se na temu „Kako potresi u poslovanju mogu kreirati nove putanje rasta?“, u okviru kojeg će se razmatrati uticaj koji preduzetnici mogu imati na poslovno okruženje, sa posebnim akcentom na način prevazilaženja problema u poslovanju u cilju stvaranja poslovnih uspeha.

  Neki od prethodnih dobitnika prestižnog priznanja EY Svetski Preduzetnik godine su: Mohed Altrad predsednik Altrad Group (Francuska) Udej Kotak, izvršni potpredsednik i generalni direktor Kotak Mahindra Bank (Indija), Hamdi Ulukaya, osnivač i CEO kompanije Chobani Inc. (SAD), Dr. James Mwangi, CEO i generalni menadžer Equity banke (Kenija), Olivia Lum, CEO i predsednik kompanije Hyflux Limited (Singapur), Guy Laliberté, osnivač i CEO organizacije Cirque du Soleil (Kanada), Narayana Murthy, osnivač i član odbora kompanije Infosys Technologies Limited (Indija) i Cho Tak Wong, član upravnog odbora kompanije Fuyao Glass Industry Group (Kina).

  Pobednik ovog takmičenja biće izabran od strane nezavisnog žirija koji sačinjavaju prethodni nosioci prestižnog priznanja EY Preduzetnik godine, kao i drugi istaknuti svetski preduzetnici. Nagrada se dodeljuje na osnovu šest kriterijuma koji pružaju jednake šanse za pobedu svim kandidatima: preduzetnički duh, finansijski pokazatelji, strategijsko usmerenje, inovativnost, nacionalno i međunarodno prisustvo i lični integritet/uticaj.

  Nezavisni žiri predvodiće Rebeka MekDonald iz kompanije Just Energy Group Inc. (Kanada), koja je poreklom iz Srbije, a pridružiće joj se još šest predstavnika žirija (prethodni nosioci priznanja EY Preduzetnik godina širom sveta).

  Lista 55 finalista koji se takmiče ove godine za priznanje EY Svetski Preduzetnik godine™ dostupna je na www.ey.com/weoy.

  [preporucene_vesti ids=”98949″]

  Izvor: BIZLife

  What's your reaction?

  Komentari

  • Zoki

   Da svaka cast gospodinu Perovicu ali... kako je nastala njegovo preduzece Termovent Komerc? Nastalo je tako sto je gotovo desetak godina bio direktor marketinga u tada drustvenoj firmi Termovent Brza Palanka (kod Kladova) i istovremeno vlasnik firme Termovent komerc sa istim proizvodnim programom. Obe funkcije je obavljao u podrumskim prostorijama u Beogradu. Termovent BP je otcepljena od Beogradskog Termoventa na inicijativu gosp. Perovica da bi mogao da radi sta zeli.Termovent BP je privatizovano divljom privatizacijom i ubrzo zatvoren i imovina rasprodata. Problem je u tome sto je gos. Perovic bio direktor u drustvenoj firmi i usmeravao posao i proizvode preko svoje tada virtuelne firme. On sada prosecnom radniku isplacuje minimalac i resto na ruke na crno to najcesce bude jos oko 10000 din. Sve ovo sto tvrdim lako se proveri.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE