Potop nemačkog bankarskog giganta 98 posto

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Potop nemačkog bankarskog giganta 98 posto

  Nemački bankarski gigant Dojče banka (Deutsche Bank) objavila je oštar pad neto dobiti u drugom tromesečju, za čak 98 posto.

  Nemačka banka to pripisuje pre svega slabom privrednom okruženju i složenom restrukturiranju, pa upozorava i na moguće nove rezove u poslovanju.

  Neto dobit u tromesečju od aprila do juna potonula je za gotovo 98 posto u poređenju sa istim periodom prošle godine, na 20 miliona evra, pokazao je objavljen poslovni izveštaj. Analitičari su u proseku očekivali neto gubitak od 105 miliona evra.

  Prihodi Dojče banke su u navedenom periodu smanjeni za gotovo 20 posto, na 7,4 milijarde evra.

  Pritom su prihodi u delu brokerskog poslovanja, koji su inače najveći izvor prihoda, pali za 28 posto, a slede poslovanje s investicionim bankarstvom i upravljanjem bogatstvom, s padom prihoda za 12, odnosno 11 posto.

  “Naši rezultati pokazuju da prolazimo kroz kontinuirano restrukturiranje”, kazao je u saopštenju izvršni direktor banke John Cryan i dodao kako je zadovoljan postignutim napretkom.

  Ipak, on je upozorio da “ako se nastavi aktuelno slabo ekonomsko okruženje, trebalo bi biti još ambiciozniji u pogledu vremenskog okvira i intenziteta restrukturiranja”.

  Izvor: Poslovni.hr

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE