Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  PORESKI PRIHODI: Planirano 711, a naplaćeno 768 milijardi dinara

  Premijer Aleksandar Vučić najavio je zapošljavanje 100 novih inspektora terenske kontrole i pooštravanje kazni za neplaćanje poreza u narednoj godini.

  „Nema više opomene. Uvešće se oštre novčane kazne. Predloženo je da prvo zatvaranje bude tri meseca, a posle toga na 12 meseci. Ko misli da se igra sa državom, nek izvoli. Prevara i krađa se neće isplatiti“, rekao je on prilikom obilaska Poreske uprave.

  „I dalje imamo značajnu poresku utaju i značajan udeo sive ekonomije. Potrebna je veća odgovornost svakog od nas i još veći rad na prikupljanju poreza“, rekao je on.

  Istakao je da je važna i dobra akcija koju Poreska uprava sprovodi sa školama i Ministarstvom prosvete.

  Dodao je da je planirano 711 milijardi dinara prihoda ove godine, a naplaćeno 768 milijardi dinara. „Verujemo da će sledeće godine biti bolji rezultati od planiranog, naplata sve bolja, ali to i dalje nije dovoljno“, rekao je on.

  Vučić je rekao da će moliti ljude da učestvuju u nagradnoj igri skupljanja fiskalnih računa i da će se deliti stanovi i automobili. „Rezerve i mogućnosti za napredak srpske države i finansija su ogromne“, rekao je on.

  Direktorka Poreske uprave Dragana Marković zadovoljna je rezultatima u 2016. godini, jer su, kako je rekla, imali bolju naplatu poreza, koja je osam odsto veća od projektovane, a za 30 odsto veća nego u istom periodu prošle godine.

  Ona je ocenila da Poresku upravu 2017. čeka težak posao i da će to biti najturbulentnija godina u toj upravi. „Podsticaćemo davanje fisklnih računa, a istovremeno ćemo insistirati na represivnim merama, odnosno jačim kontolama“, rekla je ona.

  Marković je dodala da je procena da je udeo sive ekonomije u BDP 30 odsto.

  Izvor: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE