Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Poljaci namagarčili Lidl

  Trgovački lanac Lidl morao je u Poljskoj pre vremena da prekine promociju proizvoda tokom koje je novac vraćan nezadovoljnim kupcima zato što su Poljaci masovno uzimali robu, pojeli ili potrošili, a potom žurili da vrate Lidlu prazno originalno pakovanje i navodno nezadovoljni dobiju natrag pun iznos koji su platili.

  Lidl je u Poljskoj započeo promociju svojih brendova kampanjom „Duhovito i jeftino“ 27. oktobra i pozvao je Poljake da robu vrate ako ne budu u potpunosti zadovoljni. Za isplatu punog iznosa bilo je dovoljno prazno originalno pakovanje.

  Nakon nekoliko dana nemački trgovački lanac je morao pre vremena da prekine promociju zato što su mnogi Poljaci iskoristili priliku da kupuju za džabe.

  U prodavnicima Lidla stvarale su se gužve, izbijale su svađe, počele su nestašice nekih proizvoda, jer zaposleni nisu stizali da pune rafove. Pred kasama su se stvarali dugi redovi navodno nezadovoljnih kupaca koji su samo prebacili robu u drugo pakovanje, a došli odmah da vrate originalno i uzmu novac.

  Šokiran što su Poljaci tako masovno požurili da dobiju i „jare i pare“ Lidl je iznenada 8. novembra prekinuo promociju koja je trebalo da traje do kraja meseca.

  Lidlu sada preti još i kazna Udruženja za zaštitu potrošača, zato što nije nedelju dana unapred objavio da odustaje od nepromišljene promocije, pošto su ga prijavili Poljaci nezadovoljni što im je prekinuo izvor besplatne robe, javlja poljska televizija TVNBiznis.

  Lidl je slične promocije održao u Nemačkoj i Švajcarskoj, ali tamo su ljudi vraćali proizvode u minimalnim količinama i pokušaji zloupotrebe su bili minimalni.

  Britanski trgovinski lanac Tesco ima sličnu kampanju u Poljskoj kao Lidl, ali problema nema, jer je bolje promislio i nije dovoljno da nezadovoljni kupac vrati samo prazno originalno pakovanje već i ostatak robe.

  Izvor: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE