Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Otkazan štrajk u pravosuđu: Ne više od 5 posto povećanja

  Ministarstvo pravde i sindikati pravosuđa postigli su dogovor o unapređivanju položaja zaposlenih u pravosuđu, posle čega je otkazan štrajk u sudovima, tužištvima i zatvorima zakazan za utorak.

  Predsednica Sindikata pravosuđa Srbije Slađanka Milošević izjavila je za agenciju Beta da je šrajk odložen, a da će ujutru biti održani sindikalni sastanci.

  „Ubedili su nas da nije moguće dobiti povećanje plata veće od pet odsto. Rekli su da je ova budžetska godina završena i da će u narednoj godini gledati da nađu prostora za usklađivanje plata“, kazala je Milošević i dodala da su u Ministarstvu kazali da imaju u vidu njihov materijalni položaj.

  Na sastanku je formirana radna grupa za izradu nacrta zakona kojim bi trebalo da na zaseban način uredi položaj zaposlenih u pravosuđu, kao i da se regulisanje njihovog položaja izuzme iz Zakona o državnim službenicima i nameštenicima, navodi se u zajedničkom sopštenju Ministarstva pravde, Sindikata pravosuđa Srbije i Sindikata organizacija pravosudnih organa Srbije (SOPOS).

  Na sastanku je dogovoreno da se nastave pregovori predstavnika sindikata i ministarstva o daljem poboljšanju položaja zaposlenih u pravosuđu, navodi se u saopštenju posle sastanka.

  Izvor: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE