Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Novosti: Smenjena četiri direktora u EPS-u

  V.d.generalnog direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) Milorad Grčić, zbog sumnje da su rukovodioci „EPS snabdevanja“ oštetili firmu za više desetina miliona evra, smenio je četiri direktora, javljaju Večernje novosti.

  Kako list saznaje, u EPS-u je zbog malverzacija sa prodajom električne energije pokrenuta interna kontrola, a pored afere za uvećani proračun struje za velike i državne kupce, kontrolori „češljaju“ i magacine u „Kolubari“, zbog navoda o organizovanoj krađi uglja.

  Nadležni iz „EPS Snadbevanja“, terete se da su uvećavali indeks za proračun struje za velike i državne kupce, dodavajući još dva broja iza decimala definisanog iznosa, čime je struja bila znatno skuplja nego kod drugih ponuđača.

  Zbog toga, pišu Novosti, EPS nije mogao da konkuriše na tenderima, pa je izgubio skoro 300 velikih kupaca i čak 1.500 mernih mesta.

  Većina kupaca prešla je, kod firme „Proenerdži BGD“, ćerke firme „Proenerdži Hrvatska“, čija je matična kuća „Ezpada“ iz Češke.

  Kako Novosti prenose, te malverzacije pravljene su dok je na čelu EPS-a bio Aleksandar Obradović, a direktor „EPS Snabdevanja“ Dragan Jeremić.

  Premijer Srbije Aleksandar Vučić juče je izjavio da će dobiti precizne informacije o dešavanju u EPS, kao i da se sprema ozbiljna metla za mnoge ljude koji su se bogatili na državnoj grbači.

  Kovačević: Smenjeno desetak rukovodilaca

  Predsednik Nadzornog odbora Elektroprivrede Srbije Branko Kovačević danas je izjavio da je zbog zloupotreba smenjeno desetak rukovodilaca u tom javnom preduzeću.

  Po nalogu vršioca dužnosti generalnog direktora EPS-a Milorada Grčića uradjena je interna kontrola poslovanja i utvrdjene su zloupotrebe jednog broja rukovodilaca koji su odmah smenjeni. Zbog njihovog lošeg rada i povećanja cene struje za velike kupce izgubljeno je nekoliko tendera i EPS-u je naneta velika šteta„, rekao je Kovačević novinarima u Privrednoj komori Srbije.

  On je istakao da se još rade kontrole poslovanja EPS-a posle kojih će se znati kolika je šteta u tom javnom preduzeću zbog zloupotreba bivšeg rukovodstva.

  Na pitanje novinara da li se sumnja i u zloupotrebe sadašnjeg rukovodstva EPS-a Kovačević je rekao da za to nema osnova i da je Grčić pokrenuo istragu zbog gubitka velikog broja potrošača.

  Izvor: Novosti, Beta

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE