Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nove četiri linije Viz era iz Beograda

  Niskotarifna aviokompanija „Viz er (Wizz Air)“ najavila je da će od maja 2017. uvesti drugi avion u svoju operativnu bazu u Beogradu i četiri nove linije koje će iz glavnog grada Srbije dva puta nedeljno leteti do Fridrihshafena, Hanovera, Nirnberga i Malte.

  Kako je na konferenciiji za novinare kazao generalni direktor te kompanije Jožef Varadi, „Viz er“ će sa četiri nove linije koje uvodi od naredne godine, imati ukupno 20 niskotarifnih linija do sedam zemalja iz Srbije.

  „Uvođenje drugog aviona Erbas A320 u beogradsku bazu predstavlja direktnu investiciju ‘Viz era’ u Srbiju vrednu blizu 100 miliona dolara, što će omogućiti i otvaranje 36 novih radnih mesta u okviru same avio kompanije, a doprineće i razvoju turizma Srbije“, kazao je Varadi.

  Prema njegovim rečima, pored četiri nove linije, „Viz er“ će od naredne godine povećati i broj letova za jedan na postojećim linijama iz Beograda do Dortmunda, Ajndhovena, Geterborga, Minhen-Memingena i Stokholma.

  Varadi je dodao i da se „Viz er“, koja je najveća „low-cost“ aviokompanija u centralnoj i istočnoj Evropi, odlučila da zbog velike tražnje ponovo uvede drugi avion u svoju operativnu bazu u Beogradu, ali je naglasio da su takse na beogradskom aerodromu i dalje visoke, zbog čega je ta kompanija 2014. smanjila svoju flotu na jedan avion.

  „Zbog veće potražnje, uoprkos visokim taksama na Beogradskom aerodromu, uvešćemo još jedan avion, a bilo bi ih i više ako bi se takse smanjile“, naglasio je Varadi, podsetivši da je prvi let „Viz era“ bio iz Beograda u junu 2010, a da su uspostavljeni od tada i letovi iz Niša.

  On je istakao i da je „Viz er“ tokom 2015. prevezao preko 450.000 putnika na svojim niskotarifnim linijama iz Srbije, a da je od avgusta prošle godine do danas ukupno ta kompanija prevezla 21,1 milion putnika.

  Izvor: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE