Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nema šansi da Tviter vredi 30 milijardi dolara?

  Nakon vesti o potencijalnoj akviziciji, akcije Tvitera (Twitter) su porasle 22 odsto, sa 18,5 na 22 dolara po akciji, međutim, analitičari tvrde da je kompanija ne vredi toliko.

  „Sa 22 dolara po akciji, verujemo da je Tviter na svojoj najvećoj mogućoj ceni, a potencijalno je i precenjen. Svako ko želi da kupi Tviter mora da predvidi i veliku investiciju, da bi njihovu platformu učinio ponovo konkurentnom“, naveo je Džejson Helfstajn, analitičar u Openhajmeru u poruci investitorima.

  On je dodao da pošto baza korisnika Tvitera ne raste, novi rivali poput Snepčeta su ga već pretekli, a postoji i uticaj negativne medijske kampanje o tome kako su korisnici na Tviteru često pod napadom „botova“.

  Pošto je „tviteraša“ sve manje i sve su manje aktivni, nema izgleda ni da će stanje u nekom bliskom periodu biti bolje. Pokušaji da se oživi korisnička platforma posebnim izveštavanjem sa Olimpijskih igara i MFL lige su propali, kaže Helfstajn.

  Dva naveća kupca o kojima se šuška su Sejlsfors i Majkrosoft. Helfstajn misli da nema šanse da će platiti Tviter 22 dolara po akciji.

  „Poslednji medijski izveštaji su bili da kompanija vredi 30 milijardi dolara. Ne verujemo da bi Sejlsfors platio 60 odsto svoje tržišne vrednosti za Tviter. Majkrosoft očigledno ne dolazi u obzir, budući da su tek kupili LInkedin“, rekao je analitičar.

  Izvor: Blic

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE