Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nastavak saradnje kompanije NIS i Istraživačke stanice Petnica

  Generalni direktor kompanije NIS Kiril Kravčenko i direktor Istraživačke stanice Petnica Vigor Majić potpisali su danas Memorandum o saradnji na osnovu kojeg će NIS nastaviti da podržava ovu instituciju koja je od velike važnosti za promociju nauke u Srbiji.

  U skladu sa svojim strateškim opredeljenjem da investira u podršku nauci i u razvoj talentovanih mladih pojedinaca, NIS će u 2016. godini podržati rad Istraživačke stanice Petnica sa šest miliona dinara. Saradnjom su predviđena i gostujuća predavanja zaposlenih u NIS-u na seminarima koji se organizuju u Istraživačkoj stanici, a Petnica će, između ostalog, biti domaćin priprema srpskih olimpijskih timova za međunarodna takmičenja iz matematike, fizike i hemije.

  Potpisivanje sporazuma sa Istraživačkom stanicom Petnica samo je jedan u nizu projekata koji kompanija NIS realizuje u cilju podrške naučno-obrazovnim projektima u Srbiji. Memorandum o saradnji potpisan je u Istorijskom muzeju Srbije, u kojem se trenutno održava jedinstvena interaktivna izložba posvećena velikom srpskom naučniku Mihajlu Pupinu.

  Kiril Kravčenko, generalni direktor NIS-a, rekao je da je kompaniji veliko zadovoljstvo što ima višegodišnju saradnju sa Istraživačkom stanicom Petnica koju ju nazvao najboljom institucijom za razvoj mladih talenata na Balkanu.

  „Za nas je saradnja sa Petnicom strateška i dugoročna saradnja. To je deo naše društvene odgovornosti i sigurno je da ćemo i u budućnosti, bez obzira na krizu u naftnoj industriji, nastaviti da ulažemo u Petnicu. Veliko nam je zadovoljstvo što dobro sarađujemo sa Petnicom i nadam se da je to samo početak“, rekao je Kravčenko.

  Vigor Majić, direktor Istraživačke stanice Petnica, zahvalio je NIS-u na podršci koja je započela 2009. godine kada je ta organizacija bila u ozbiljnoj krizi.

  „Taj momenat kada je Petnica prepoznata kao nešto što vredi, nešto što će možda pomoći da neki novi Pupin, neki novi Tesla, ne izgubi motivaciju za daljim obrazovanjem i usavršavanjem, bio je izuzetno važan za nas. Nama ovaj gest mnogo znači, i materijalno i moralno, da bismo mogli da planiramo na duže staze i da damo maksimum od sebe da rezultati budu najbolji mogući “, rekao je Majić.

  Kompanija NIS kroz korporativni program društvene odgovornosti „Energija znanja“, kontinuirano pomaže Petnicu od 2009. godine kada je rad te organizacije bio doveden u pitanje zbog nedostatka sredstava. Do sada je za rad Istraživačke stanice obezbeđeno 84 miliona dinara, a samo u 2015. godini zahvaljujući podršci NIS-a u Petnici su održana 154 programa kroz koje je prošlo 1.550 polaznika, saradnika i predavača. Obezbeđivanjem podrške za rad Petnice kompanija NIS i u uslovima krize u naftnom sektoru nastavlja sa ulaganjima u naučno-obrazovne projekte i promociju nauke, sarađujući sa partnerima kojima je podsticanje naučne svesti i društvenog angažovanja kod mladih jedan od osnovnih prioriteta.

  Izvor: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE