Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Najstarija osoba na svetu: Šta vam je potrebno za dug, srećan život

  Emma Morano ima 116 godina. Postoji nešto što želi da znate. Sjajan savet!

  Postoji li neko ko ima sve tajne za sreću? Postoji li neki Joda koji ima istinski ključ za ovozemaljsko ili nebesko blaženstvo?

  Sajt Inc.com predstavlja vam Emu Morano iz Italije, ona je zvanično najstarija osoba na svetu, prema Ginisovoj knjizi rekorda. Ima 116 i po godina. I čini se da je prilično srećna.
  Njena tajna? Za „New York Times“ je prošle godine rekla da jede nekoliko sirovih jaja dnevno (?!). Ona takođe pripisuje veselu dugovečnost tome što nije imala muža, od kada se  završio njen ne-tako-veseo brak još davne 1938. godine.

  Nisam želela da mnome dominira bilo ko,“ rekla je.

  Nije li to stvar koja nas najviše izjeda, kako na poslu, tako i u životu? Nije li ideja da se ponašamo prema nečijim željama, naređenjima i hirovima, jedna od najtežih stvari za našu psihu?

  Ostajemo u vezama u kojima dominiraju, možda ne direktno druga osoba, već njihova raspoloženja i očekivanja. Ostajemo na poslovima gde su iznad nas šefovi koji nas uveravaju da smo manje vredni sve dok ne uradimo kako nam kažu. Možda nad nama dominiraju kulturne norme i običaji, očekivanja u ponašanju i društvene potrebe. Mi čak ni ne shvatamo da igramo uloge, piše sajt Inc.com.

  Zato, poslušajte najstariju osobu na svetu. Ne dozvolite da živite po tuđim pravilima.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Youtube/Printscreen

  Piše: N.V.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE