Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Najpoželjniji poslodavac u Srbiji je…

  Guverner Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković potpisala je memorandum o saradnji sa 10 ekonomskih i pravnih i fakulteta organizacionih nauka univerziteta iz nekoliko gradova Srbije, koji treba da pomogne da najbolji studenti ostanu u Srbiji kada završe fakultete.

  Tabaković je rekla da je ona prvi guverner koji formalizuje već postojeću saradnju sa fakultetima i pretvara je u institucionalnu saradnju. Zadatak nam je da najbolje studente zadržimo u Srbiji, rekla je ona i dodala da su studenti već dolazili u NBS na praksu i da su neki od njih tu ostajali.

  „Ovo podrazumeva da u narednom periodu najpoželjniji poslodavac, Narodna banka Srbije, i vi imate insitutucionalno ustanovljenu saradnju koja će da potvrdi da najbolji treba da sarađuju sa najboljima, na dobrobit Srbije.“

  Svaku državu nose prosečni, ali prosečne moraju da vode najbolji, istakla je guverner.

  Dogovorili smo se na ranijem sastanku da svi učinimo sve da iza diplome stoji znanje, da iza zaposlenog u NBS stoje rezultati i da iza svake institucije u Srbiji stoji potreba da se radi na izgradnji države, dodala je Tabaković.

  Govoreći u ime dekana potpisnika memoranduma, dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu Sima Avramović je rekao da je ovo trenutak kada možemo reći da NBS i država prepoznaju potrebu da studenti imaju „malo otvorenija vrata prema državnim institucijama“.

  Avramović je dodao da je sporazum dvosmeran, odnosno da će neki univerzitetski profesori biti angažovani na obrazovanju zaposlenih u NBS, a da će stručnjaci NBS držati predavanja studentima.

  Izvor: Beta, Agencije

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE