Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Mihajlović: Žeželjev most najkasnije u novembru 2017.

  Žeželjev most će biti završen najkasnije u novembru 2017. godine, i to je jedan od naših prioritetnih projekata, najavila potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

  Ministarka je to potvrdila u intervjuu za RTV, nakon zajedničke sednice Vlade Srbije i pokrajinske Vlade u subotu, Novom Sadu.

  Ona je ocenila da je izuzetno značajno to što su dve vlade organizovale zajedničku sednicu da bi, kako je naglasila, radili brže i efikasnije, ali odmah razgovarali i o tome šta mogu da budu kritične tačke, kako bi ih predupredili.

  „Još prethodna vlada Aleksandra Vučića pokrenula je gradilište Žeželjevog mosta. Još tada smo uklonili sve tehničke probleme, obezbedili da se nastavi normalno plaćanje.“

  Sada je potpuno jasno da je na vidiku kraj. Građani Novog Sada i Vojvodine, u novembru sledeće godine, mada je naša želja da to bude jul, konačno će imati završen Žeželjev most, rekla je Mihajlovićeva.

  „Veljo, razmisli o Koridorima“

  U vezi sa navodnim imenovanjem bivšeg ministra Velimira Ilića za direktora JP Koridori Srbije, ministarka Zorana Mihajlović kaže da se o tome nije govorili na Vladi.

  „Mnogo je posla i puno izazova kada govorimo o Koridori Srbije. Ne znam da su u tom smislu (imenovanje Velje Ilića) vođeni neki razgovori, niti je Vlada Srbije donela takvu odluku, niti smo na vladi razgovarali o tome.

  Ali bih zaista volela da Ilić razmisli o tome da li uopšte može da vodi jedno takvo preduzeće, budući da nas čeka završetak koridora 10 sledeće godine. Čini mi se da treba da razmišljamo na drugi način kako bi ta preduzeća bila efikasnija. Mnogo je novca u preduzećima koja se bave putevima.“

  Mnogi su imali šanse da se u tom poslu isprobaju, a samo rezultati mogu da budu neka vrsta reference, naglasila je ministarka Mihajlović.

  Izvor: RTV

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE