Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Matić: Sa Evije EVAKUISANO oko 300 srpskih turista

  Ministarka za trgovinu, turizam i telekomunikacije Tatjana Matić rekla je da je situacija na Eviji pod kontrolom, da su požari ugašeni i da je do sada sa tog ostrva evakuisano oko trista naših turista, a da su oni koji su još tamo bezbedni.

  Matićeva je navela da preti mogućnost da EU skine Srbiju sa zelene liste za putovanja. Ocenila je da su „kovid propusnice“, kao dokaz o vakcinaciji ili negativnom testu na koronavirus, korisne i dodala da je važno napraviti razliku između odgovornih i, kako je rekla, nevakcinisanih građana.

  Prema najnovijim informacijama Ministarstva, dobijenim od turističkih agencija, na tom ostrvu je ostalo oko 170 putnika, od kojih će 57 do srede krenuti za Srbiju. Ostali su izrazili želju da ostanu na Eviji.

  „Prema najsvežijim informacijama koje sam dobila od grčkog ministra turizma, jeste da su požari na Eviji pod kontrolom, da je taj veliki požar ugašen i da su svi naši turisti koji su ostali na Eviji apsolutno bezbedni“, rekla je Matićeva.

  Matićeva je rekla da je na Eviji bilo oko 500 naših turista i da je u nedelju evakuisano njih 200, a u ponedeljak još sto.

  Kako je rekla, naši turisti su evakuisani na druge destinacije u Grčkoj, što je uglavnom bila olimpijska oblast, kao i na druge destinacije koje su im agencije ponudile kao alternativu.

  Napomenula je da je pedesetak naših turista na Eviju došlo svojim prevozom.

  Kaže da joj je grčki ministar turizma Haris Teoharis preneo informaciju da je požar na Eviji zahvatio četiri turističke lokacije, od čega je na jednoj kamp u kome nije bilo srpskih turista, da je na trećoj lokaciji bio smeštaj sa bungalovima, a na četvrtoj dva hotela u blizini.

  „Svi gosti su evakuisani na bezbedno mesto. Najviše ljudi je želelo da ostane na Eviji u mestu Edipsos, koji je bio bezbedan pošto tamo nije bilo požara. Ipak, bilo je turista koji su i odatle hteli da se evakuišu iz straha“, navela je Matićeva.

  Grci zahvalni Vučiću i Ani Brnabić

  Istakla je da je sve vreme bila u kontaktu sa grčkim ministrom turizma i da su Grci veoma zahvalni predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić za pomoć u ljudima za gašenje požara, ali i za novčanu pomoć i priloge koje sakuplja SPC.

  Matićeva je rekla da je grčko ministarstvo turizma odmah reagovalo i pitalo da li može na neki način da pomogne i poslali, u dogovoru sa nama, autobuse koji su posle trajekta prevozili naše turiste na druga letovališta u Grčkoj.

  Izvor: RTS, Tanjug

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE