Marina Maljković nominovana za trofej MOK

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Marina Maljković nominovana za trofej MOK

  Olimpijski komitet Srbije (OKS) nominovao je selektorku ženske košarkaške reprezentacije Marinu Maljković za Trofej Međunarodnog olimpijskog komiteta “Žene i sport” za 2017. godinu.

  Kako se navodi u današnjem saopštenju OKS, u kandidaturi se pored ostalog navodi da Marina Maljković poslednjih nekoliko godina postiže odlične rezultate kao košarkaški trener, a da u isto vreme vodi neprofitnu organizaciju sa ciljem da ponudi besplatne košarkaške treninge za devojčice.

  “Za kratko vreme Marina je postala uzor i pravi promoter jačanja uloge žena u sportu. Svojom posvećenošću i dostignućima ona inspiriše devojčice i žene da budu više umešane u sport i da prate svoje snove. Ono što Marinu čini posebnom jeste činjenica da je poziciju i ulogu u društvu izgrađenu kroz uspehe ženske košarkaške reprezentacije koju predvodi, koristila da dodatno promoviše ulogu žene u sportu”, piše u saopštenju.

  [preporucene_vesti ids=”108915″]

  Maljković je učestvovala na brojnim tribinama i konferencijama ističući važnost uključivanja devojčica u sport. Ona je 2015. godine otvorila besplatnu školu košarke za devojčice “Pokret za žensku košarku Marina Maljković” i do danas je kroz osam pokrenutih programa 500 devojčica počelo da trenira.

  “Pošastvovana sam što sam odabrana da budem nominovana za priznanje MOK među toliko sjajnih žena koje imamo u sportu. Na meni je da i dalje nastavim da se borim da ženska košarka u Srbiji dobije adekvatne uslove da se razvija, da košarka i sport generalno bude dostupan svakom detetu u Srbiji, da kod njih stvaramo zdrave navike, a da onim najtalentovanijim stvorimo najbolje moguće uslove za razvoj, kako bi sjajni rezultati koje pravimo imali kontinuitet. Hvala, Olimpijski komitet Srbije mi je ukazao veliku čast”, rekla je Marina Maljković.

  Izvor: Beta

  Foto: YouTube screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE