Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  LJUBAV I BOGATSTVO: Novinar je proučavao preko 500 milionera i došao do ovog intrigantnog zaključka

  Pre oko 80 godina, novinar Napoleon Hill istraživao je i upoređivao živote oko 500 najbogatijih i najuspešnijih biznismena u Americi. Rezultati istraživanja opisani su u njegovoj najprodavanijoj knjizi “Think and Grow Rich”, koja daje 13 principa koji mogu da pomognu bilo kome da postane bogat, prenosi Business Insider.

  Njegov deseti princip, nazvan “misterija ljubavnog preobražaja”, kaže da su ljubav i strast ključni elementi da postanete bogati i uspešni.

  Hill je pisao, “Strast je najmoćnija od svih ljudskih sila. Muškarci od najvećih dostignuća su muškarci koji imaju veoma razvijenu sposobnost da vole… oni koji su napravili veliko bogatstvo motivisani su uticajem žene.

  Čak i danas, nakon više od pola veka, vidimo ljude koji dele istu filozofiju. I operativna direktorka Fejsbuka (Facebook), koja je “teške” 1,1 milijardu dolara, jednom je rekla:

  “Najvažniji izbor u karijeri koji ćete napraviti jeste s kim ćete biti u braku.”

  Studija koju su sproveli naučnici Univerzitetu Vašington u St.Lousiu, pronašla je da ako imate savesnog partnera punog podrške, to može da poveća vaše šanse da dobijete veću platu.

  Zaposleni koji ima veoma savesnog bračnog partnera/partnerku ima 50 odsto veće šanse da dobije unapređenje nego zaposleni koji ima veoma nesavesnog partnera ili partnerku,” napisali su autori studije.

  Savesni, mudri partneri daju svojim voljenim polovinama prostora da se fokusiraju više na svoju karijeru. Štaviše, ljudi koji su u srećnom braku generalno se osećaju opuštenijim kod kuće, što im omogućava da budu puni energije i kreativnosti na poslu.

  Uprkos činjenici da je Hill analizirao samo bogate ljude i pisao uglavnom o muškarcima, došao je do zaključka da su zdravi odnosi u vezama najvažniji faktor koji vodi do finansijskog blagostanja. Iznenađujuće, ovaj princip funkcioniše i za muškarce i za žene čak i 80 godina kasnije.

  Izvor: BIZLife

  Foto: FB/Mark Zuckerberg

  Piše: N.V.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE