Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  KULTURA: Šta nam sve Beograd nudi sledeće nedelje?

  Ako ste se pitali kakav nam to kvalitetan kulturni sadržaj nudi Beograd na kraju leta, BIZLife je odlučio da vam pomogne i predloži pet kulturnih događaja koje ne biste smeli da propustite sledeće nedelje.

  1. Dom kulture „Studentski grad“: Evropski festival animiranog filma Balkanima

  balkanima-facebookDom kulture „Studentski grad“ (Bulevar Zorana Đinđića 169) vas poziva na Evropski festival animiranog filma „Balkanima“ koji će se održati od 4. do 8. oktobra 2016. godine. Najveći beogradski festival animacije sa međunarodnim renomeom i ove godine donosi atraktivne, vizuelno bogate i tehnički intrigantne animirane filmove. Balkanima se otvara u utorak 4. oktobra izložbom „12 sličica u sekundi“ – Animirani filmovi Alekse Gajića u 19:30 časova u Velikoj galeriji.

  U Galeriji u 19:00 časova biće održana video instalacija „Glodanje svjetla“ Jelene Maksimović.  Za dobro raspoloženje na otvaranju i zatvaranju Balkanime biće zadužen As Fm.  Svečano otvaranje Balkanime i prvi takmičarski program počinju u 20:00 časova u Velikoj sali DKSG, a u 22:00 sata – kokteli! Na Balkanimi će biti prikazano 110 najnovijih kratkih filmova u tri takmičarska, dve panorame i pratećim programima. Sve o takmičarskom i veoma bogatom pratećem programu možete videti na sajtu: www.balkanima.org  Ulaz je slobodan!

  Nađite ih na Fejsbuku: www.facebook.com/events/219458131806173/

  2. Dorćol Platz: Berlin mov[!]es za Beograd!

  berlin-movesDorćol Platz (Dobračina 59b) vas poziva na Berlin mo mov[!]es za Beograd koji će se održati od 4. do 6. oktobra 2016.

  Berlin Belgrade Connection, nemačko udruženje za unapređenje kulturne razmene između ova dva grada, u saradnji sa nemačkim eksperimentalnim bioskopom “Nomadenkino” i, multidisciplinarnom art komunom “Dorćol Platz”, po prvi put organizuje i predstavlja nemačke filmske dane u Beogradu pod nazivom “Берлин mov[!]es за Београд!”.

  Od 04. do 06. oktobra “Берлин mov[!]es за Београд!” filmski dani će biti posvećeni aktuelnim temama kao što su razvoj subkulture i urbanog života kroz različite životne prizme, razvoj i oživljavanje starih gradskih krajeva u nova urbana i kulturna središta, autentičnost noćnog život pre i posle pada Berlinskog zida, život LGBTQI populacije u oba grada. Pored nemačkih filmova biće prikazani kratko- i dugometražna filmska ostvarenja srpskih reditelja. Sve projekcije filmskih dana “Берлин mov[!]es за Београд!” će se održati na Dorćol Platz-u, Dobračina 59b u Beogradu.

  Pored filmskog programa Berlin Belgrade Connection organizuje panel diskusije i susrete nemačkih i srpskih reditelja, glumaca i učesnika urbanog razvoja i subkulturnog života u Berlinu i Beogradu u cilju razmene iskustava i ideja za stvaranja jedne nove urbane kulturološke gradske sredine. Panel diskusije će se održavati nakon projekcija filmova. Moderator panel diskusija je Stefan Ivančić, mladi srpski reditelj i asistent na FDU.

  Otvaranje filmskih dana “Берлин mov[!]es за Београд!” zakazano je na Dorćol Platz-u za utorak, 04. oktobra sa početkom u 19:00 časova. Filmske dane će otvoriti ambasador Nemačke u Beogradu gospodin Axel Dittmann kratkim pozdravnim govorom.

  Cena ulaznica iznosi 200 dinara za 1 filmski dan, dok će se za 3 filmska dana ulaznica prodavati po ceni od 500 dinara.

  Pronađite ih na Fejsbuku: www.facebook.com/events/1812946565605255/

  3. Muha bar: The Untouchablues

  intouchablesMuha bar (Kralja Petra 18) vas poziva na svirku benda The Untouchablues. Dođite i krenite na jedno bluz, rok i latino putovanje!

  Nađite ih na Fejsbuku: www.facebook.com/events/244533852611356/

  4. Dom omladine Beograda: Batist Erban & Luka Ignjatović kvartet

  batistDom omladine Beograda (Makedonska 22) vas poziva na koncert Batista Erbana i kvarteta Luke Ignjatovića. Na svečanom otvaranju Festivala imaćemo priliku da čujemo najistaknutijeg francuskog džez saksofonistu nove generacije, Batist Erbana (Baptiste Herbin) sa kvartetom Luke Ignjatovića u Velikoj sali Doma omladine, a zatim će nastupiti fantastičan kvartet našeg saksofoniste Uglješe Novakovića. Koncert Batist Erbana i kvarteta Luke Ignjatovića je veliko finale turneje po Srbiji (Novi Pazar, Kraljevo i Leskovac ) u okviru programa “Francuska muzička jesen”.

  Nađite ih na Fejsbuku: www.facebook.com/events/677661372396958/

  5. Mikser House: Balkan cheese fest

  balkan-cheeseMikser House (Karađorđeva 46) vas poziva da 8. i 9. oktobra dođete u Mikser House na četvrti Balkan Cheese Festival da još jednom uživamo u ukusima autohtonih i originalnih sireva Balkana!

  Nađite ih na Fejsbuku: www.facebook.com/events/807453469354692/

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: Facebook

  Piše: A. M.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE