Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Krušik zaposlio 725 radnika bez dinara subvencija

  Preduzeće Krušik iz Valjeva je ove godine zaposlilo 725 radnika i to bez dinara državnih subvencija. Za 2017. godinu ugovoreni poslovi vredni 241 milion dolara.

  Ta vojna fabrika, koja uspešno sarađuje sa kompanijom Jugoimport SDPR, ove godine ima poslove vredne 50 miliona dolara, a procene su da će imati čistu dobit od oko pola milijarde dinara.

  Za tri godine Krušik je zaposlio 1.100 radnika. Samo ove godine u radni odnos primljeno je 725 radnika. Valjevski gigant sada ima 2.240 zaposlenih. Gotovo svi novoprimljeni angažovani su u proizvodnim pogonima. Njihove prosečne zarade su iznad 46.000 dinara.

  Krušik je sopstvenim sredstvima širio raketni i minobacački program i tako osvajao nova tržišta. Otvorena je fabrika komora raketnih motora, a u toku je gradnja nove kapislane.

  Stoprocentna uposlenost obezbeđena je i u narednoj godini. Ugovoren je izvoz vredan 241 milion dolara. Značajni poslovi dogovoreni su i u 2018. godini.

  „Krušik se opredelio za modernizaciju svog proizvodnog programa, za proširenje asortimana, a na osnovu toga su došla nova tržišta, novi kupci, novi ugovori, a samim tim i potreba za novom radnom snagom“, ističe direktor kompanije Mladen Petković.

  Polovinom naredne godine proradiće nova kapislana, koja će uposliti još 250 proizvodnih radnika. Broj režijskih radnika trostruko je manji nego pre dve godine.

  Izvor: RTS

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE