Kostić investira u Budvansku Rivijeru

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kostić investira u Budvansku Rivijeru

  Američka Stratex Grupa i srpska kompanija MK Grupa će od sada nastupati kao jednaki partneri u Hotelskoj Grupi Budvanska Rivijera.

  Dve kompanije su dogovorile partnerstvo u cilju realizacije zajedničkih investicija u HG Budvanska Rivijera i druge projekte iz oblasti hotelskog turizma u Crnoj Gori.

  Partneri dele viziju razvoja HG Budvanske Rivijere i veruju u pozicioniranje ove kompanije kao vodeće u oblasti hotelskog turizma u regionu, navodi se u zajedničkom saopštenju Stratex Grupe i MK Grupe.

  “Cilj ovog partnerstva je maksimalno uvećanje vrednosti kompanije putem modernizacije, profesionalnog menadžmenta i razvoja kroz zajednički investicioni program. Verujemo da iskustvo i kapaciteti MK Grupe i Stratexa mogu osigurati transformaciju Budvanske Rivijere u modernu hotelsku kompaniju i lidera u turizmu u ovom delu Evrope”, izjavio je predsednik Stratex Grupe Neil Emilfarb.

  KOstic2

  MK Grupa je jedna od vodećih holdinga u Srbiji i jedna od većih vertikalno integrisanih poljoprivrednih kompanija u Evropi. Zapošljava oko 7.000 radnika i lider je u šećernoj i mesnoj industriji, turizmu, bankarskom poslovanju, obnovljivim izvorima energije, nekretninama…

  U fokusu poslovanja poslednjih nekoliko godina je turizam. Hoteli poslovnog sistema MK Group na Kopaoniku, 88 Rooms u Beogradu i Hotel Kempinski Palace u Portorožu, već su prepoznati kao vodeći u regionu, a MK je nedavno dostavila i ponudu za kupovinu hotela Kempinski u Savudriji, u Hrvatskoj.

  Stratex Grupa je međunarodna grupa kompanija u sektoru nekretnina i ugostiteljstva. U Crnoj Gori, gde je uložila preko 140 miliona evra, Stratex posluje od 2006. godine i predstavlja najvećeg američkog investitora.

  Grupa je vlasnik Dukley porodice brendova među kojima su najpoznatiji Dukley Gardens, Dukley Residences i Dukley Marina u čiju modernizaciju i razvoj Stratex ulazi sa turskom Dogus Grupom.

  Izvor: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE