Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  KOENOVA BESKRAJNA LJUBAV: Dirljivo pismo koje je napisao ženi koju je voleo, nakon što je čuo da će ona umreti

  “Zbogom stara prijateljice. Beskrajna ljubavi, vidimo se negde na putu.”

  Leonard Koen (Leonard Cohen) je preminuo, a za svoju smrt pripremao se već neko vreme. Ovog jula, napisao je nežno pismo svojoj muzi, ljubavnici i prijateljici Marien Ihlen (Marianne Ihlen).

  Koen ju je sreo na grčkom ostrvu Hidra šezdesetih godina prošlog veka, i bez obzira što će kasnije imati nekoliko drugih veza koje će mu doneti decu i unučiće, ona je ostala u njegovom srcu.

  Ihlenin bliski prijatelj Jan Kristijan Molestad (Jan Christian Mollestad) prisećao se da nakon što je kontaktirao Koena “trebalo je samo dva sata da bi se pojavilo ovo divno pismo od Leonarda za Marien. Doneli smo joj pismo sledećeg dana i ona je bila potpuno svesna i bila je toliko srećna da joj je već nešto napisao.

  Kanadska radio stanica “CBC” prenela je delove ovog pisma:

  “Pa Marien, došlo je to vreme kada smo zaista toliko stari i naša tela raspadaju se, i mislim da ću poći za tobom uskoro. Znaj da sam ti se toliko približio da, kad bi ispružila ruku, mislim da bi mogla da dodirneš moju.

  Znaš da sam te uvek voleo zbog tvoje lepote i tvoje mudrosti, ali nema potrebe da govorim više o tome jer ti sve to znaš. Ali sada, samo hoću da ti poželim lep put. Zbogom stara prijateljice. Beskrajna ljubav, vidimo se negde na putu.”

  Molestad je rekao da kada joj je pročitao rečenicu “ispruži ruku”, Ihlen je zaista ispružila ruku.

  via GIPHY

  Samo dva dana nakon toga, više nije dolazila svesti i skliznula je u smrt,” rekao je Molestad i dodao da joj je pesma “Bird on a Wire” bila najdraža.

  So Long, Marianne” je pesma koju je Koen 1967. godine napisao o Marien Ihlen.

  [preporucene_vesti ids=“115025″]

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta/AP

  Piše: N.V.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE