Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kako je 5 funti razbesnelo vegetarijance

  Kada je Banka Engleske pokrenula svoju novu novčanicu od pet funti navela je kako je ona vodootporna, trajnija i bolja za okolinu. Vegane i vegetarijance ta vest nije baš obradovala.

  Banka je potvrdila da nova novčanica sadrži životinjski loj, koji se dobija iz životinjske masti, najčešće goveđe, a često se koristi u proizvodnji sapuna i sveća. „U polimerima koji se koriste za izradu novih novčanica nalaze se tragovi loja“, saopštila je BoE.

  Više od 97.500 ljudi potpisalo je peticiju kojom traže da Banka Engleske prestane da koristi proizvode životinjskog porekla u proizvodnji novčanica.

  „Nove novčanice od 5 funti sadrže tragove životinjske masti u obliku loja. To je nedopustivo za milione vegana i vegetarijanaca u Velikoj Britaniji. Zahtevamo da odmah prestanete da koristite životinjske sastojke u proizvodnji valute koju moramo da upotrebljavamo“, piše u peticiji.

  Banka je pompezno najavila novu novčanicu i trebalo je da označi simbolično novi početak za banku. Na novoj novčanici je pored Čerčilovog lika odštampana rečenica iz njegovog obraćanja u parlamentu u Drugom svetskom ratu, koja glasi: „Nemam ništa drugo da ponudim osim krvi, truda, suza i znoja“.

  Izvor: B92

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE