Kako da iskoristite kuvana jaja od Uskrsa?

Uvek mislimo da je malo koliko god jaja kupili, skuvali, ofarbali za Uskrs. Moramo ovoliko komada u crveno, ovoliko u plavo, a ova ćemo ostaviti za dekupaž tehniku, „ombre“ tehniku farbanja jaja, a na kraju se desi da se sva ta jaja ne pojedu. Ali nemojte ih bacati!

Ovo je samo jedan od načina kako da iskoristite višak uskršnjih kuvanih jaja, po savetu i receptu Sandre Pecić sa bloga Ko to tamo:

Slani miliprot s kuvanim jajima

Sastojci za testo:

oko 400g brašna

200ml mleka

100ml ulja

pola kocke kvasca

1 jaje

so

Sastojci za nadev:

200-300g krem sira

dva struka seckanog mladog luka

kuvana jaja

Postupak:

Umesite meko testo od navedenih sastojaka i ostavite ga da pokriveno krpom naraste dok se ne udvostruči. 

Umešajte krem sir i luk, a jaja oljuštite.

Od naraslog testa kidajte komade, razvucite svaki toliko da njime može da se obloži jaje. Nafilujte krem sirom i lukom pa na sredinu stavite jaje. Krajeve testa zatvorite oko jajeta i formirajte pravilnu loptu. Ređajte u okrugle modle ili direktno na pleh. Premažite žumancetom i pecite 20 minuta ili duže na 200 stepeni. 

Izvor: BIZLife

Foto: Pixabay/Ko to tamo

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium.rs | Copyright © 2025. bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE