Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Izraelska Teva dala 33 milijarde u kešu za Aktavis Dženeriks

  Izraelska kompanija Teva (Teva Pharmaceutical Industries) saopštila je u utorak kako je dovršila akviziciju Alerganovog (Allergan) generičkog poslovanja Aktavis Dženeriksa (Actavis Generics), a spajanje te dve generičke kompanije trebalo bi rezultovati rastom prihoda i uštedama kroz sinergiju troškova. Kako je saopšteno, Alergan je u transakciji dobio 33,43 milijarde dolara u gotovini i oko 100 miliona Tevinih deonica.

  „Akvizicija Aktavis Dženeriksa događa se u trenutku u kojem je Teva jača nego ikada i u generičkom i u ‘specialty’ poslovanju. Na tim temeljima očekujemo višegodišnji rast bruto i neto prihoda i značajan tok novca“, poručio je Erez Vigodman, predsednik i glavni izvršni direktor Teve.

  Akvizicijom Aktavis Dženeriksa Teva jača svoje međunarodne komercijalne mogućnosti i u značajnoj meri globalizuje prodaju i istraživačko-razvojnu mrežu, navodi se u saopštenju Teve, koja u svetu nudi paletu s više od 1.800 lekova i 16.000 proizvoda, a komercijalno je prisutna na 80 tržišta.

  Aktavis u Srbiji: Pristup jednom od najvećih portfolija

  „Ovim spajanjem Aktavis u Srbiji, u čijem sastavu posluju fabrika Zdravlje u Leskovcu i Aktavis u Beogradu, omogućiće pacijentima i zdravstvenom sistemu Srbije pristup jednom od najvećih portfolija savremenih, prvoklasnih lekova i terapija na svetu“, rekao je generalni direktor Aktavisa Pavle Marjanović.

  On je dodao da će Aktavis će nastaviti sa kontinuiranim, stabilnim snabdevanjem tržišta Srbije svim svojim proizvodima uz očekivano proširenje portfolija savremenim i efikasnim lekovima kojih do sada nije bilo na tom tržištu.

  Aktavis će, kako je istakao Marjanović, nastaviti da radi na unapredjenja kvaliteta zdravstvene zaštite u Srbiji.

  Direktor leskovačkog Zdravlja Bojan Jović je kazao da je ta fabrika spremna za korisnicima na domaćem i još većem broju tržišta širom sveta obezbedi najsavremenije generičke farmaceutske proizvode vrhunskog kvaliteta.

  Izvor: BIZLife, ag., Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE