Inspirativni recepti: Roze palačinke i pesto od celera

Ako ste veliki gurman i volite da „eksperimentišete“ i stvarate nešto novo i ukusno u kuhinji, sigurno pratite i Ko to tamo na Instagramu.

Sandra Pecić vodi gastro-blog Ko to tamo, i na njemu često deli zanimljive recepte, a sprema ih sa takvom lakoćom da stičete utisak da je svaka priprema vrlo laka i da možete baš sve da spremite.

Ovog puta je sa nama podelila ova tri recepta:

Pljeskavice od mlevenog mesa i oraha

Sastojci

500g mlevene junetine
glavica crnog luka srednje veličine
dva, tri usitnjena čena belog luka
nekoliko kašika seckanih oraha
peršun, biber, so
oko 100ml kisele vode

Postupak

Formirajte tanke pljeskavice, pa ih sa obe strane pržite na maloj količini maslinovog ulja.

Ružičaste palačinke

Sastojci

1 veće jaje
2 kutlače brašna
pola praška za pecivo
1 kutlača jogurta
3-4 kašike usitnjene cvekle (može rendana sveža, a može i kuvana)
2 kašike ulja
so
malo kisele vode

Postupak

Umešajte sve sastojke u malo gušću smesu za palačinke. Ostavite ih desetak minuta da odstoje, pa ih na umerenoj temperaturi ringle pecite s obe strane, najbolje na teflonskom tiganju.

Pesto od celera

Sastojci

veća šolja svežih listova celera
50g oljuštenih badema
120ml maslinovog ulja
40-50g rendanog parmezana
so

Postupak

Sve sastojke dobro sameljite u blenderu.
Pesto čuvajte u zatvorenoj staklenoj teglici u frižideru. Koristite kao dodatak sosovima, testenini ili čorbicama.

Izvor: BIZLife

Foto: Pixabay/Ko to tamo

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium.rs | Copyright © 2025. bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE