Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ikom ostaje bez B92, Prve, Hepija…

  Kablovski operater Ikom obavestio je korisnike da bi od 1. januara mogli da ostanu bez signala B92, TV Prve, Hepija i Kopernikusa.

  Ovi kanali bili su u ponudi osnovnog paketa, a iznenađenje je tim veće što su na spisku programi tri kuće koje imaju nacionalnu frekvenciju. Ako se to desi, veliki broj građana, posebno u Beogradu, mogao bi da ostane uskraćen za sadržaje te četiri televizijske stanice.

  Problem je novac, nezvanično saznaje Blic. Naime, Ikom i pomenute televizije ne mogu da nađu zajednički jezik povodom cene, a sve je dodatno zakomplikovala činjenica da Ikom uskoro treba da uđe u sistem SBB, koji je kupio tu kuću.

  Transakcija nije završena jer Komisija za zaštitu konkurencije još nije odobrila kupovinu. Pregovori o emitovanju programa pomenutih televizija su u toku, međutim, rešenje još nije na vidiku, tvrdi izvor iz Ikoma.

  Da rešenje još nije nađeno, potvrđeno je i iz TV Prve i B92.

  Postoji mogućnost da operateri Ikom, Radijus Vektor, JOTEL i drugi nadalje ne emituju naš sadržaj. Pregovaramo, a cilj je pravno regulisanje i korišćenje našeg sadržaja, kao što je praksa u svim uređenim sistemima.

  Nadamo se da će dogovor biti postignut u najskorijem roku. Ukoliko ipak ne dođe do pozitivnog rešenja, naš program će publika pratiti isključivo preko drugih operatera, s kojima imamo regulisan pravni odnos, kažu iz menadžmenta TV Prve i B92.

  Po zakonu operateri jedino imaju obavezu da prenose program Javnog servisa, odnosno RTS i RTV.

  Izvor: Blic

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE