Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  HEROINA Evropskog parlamenta: „Protivim se kloniranju, ali nju treba umnožiti“

  „Bravo!“, „Hvala!“, „Čestitke!“ evropskoj komesarki za konkurenciju Margaret Vestager koja je američkom gigantu „Eplu“ (Apple) izrekla obavezu da Irskoj nadoknadi 13 milijardi evra „ilegalnih poreskih olakšica“, a poslanici Evropskog parlamenta su je u Strazburu pozdravili kao „superheroinu“.

  „Kada sam bila mlada, 1970-ih, bila je TV serija ‘Čovek koji je bio vredan tri milijarde’ „, rekla je holandska liberalka Kora van Niuvenhuizen. „Tog super-heroja je prevazišla superheroina! To je komesarka od 13 milijardi!“.

  Više od sata sinoć, tokom plenarne rasprave o toj krupnoj odluci, govorilo je tridesetoro poslanika, skoro svi uz čestitke.

  „Kao poslanik ekologa, protivim se kloniranju ljudi, ali mislim da Margaret Vestager treba umnožiti“, izjavio je Belgijanac Filip Lamberts, kopredsednik Zelenih.

  Komesarka iz Danske je pohvale slušala uz osmeh, pretvarajući se, s vremena na vreme, da pravi beleške roze perom, i čekala sledeći kompliment.

  „Mi smo svi zavisnici od ovih mašina“, rekla je francuska socijalistkinja Pervanš Bere, podižući uvis „Eplov“ „iPhone 6“. „Ipak, radujemo se što ste tako oštro osudili to preduzeće“.

  „Trebalo bi vas nagraditi“, dodao je nemački ekolog Sven Gigold.

  Nils Torvalds, finski liberali, podsetio je na biblijsku priču o jabuci (Apple = jabuka) i Evi:

  „Evo, mi govorimo o jabuci i Margareti. Ona je tu ‘jabuku’ (Apple) zagrizla i videli smo rezultat“.

  „Hvala vam za ohrabrenje i podršku, to mi je itekako dobrodošlo“, odgovorila je Vestager koja, međutim, nije iznela ništa novo o toj svojoj odluci.

  „Zasnovana je na vladavini prava, procedura je bila poštena, u pravoj formi, s mogućnošću za žalbu Irske“, rekla je ona kao odgovor na nekoliko kritika, većinom poslanika iz Irske i poslanika ekstremne desnice.

  Posle nekoliko meseci istrage, Evropska komisija je 30. avgusta naredila „Eplu“ da Irskoj nadoknadi više od 13 milijardi evra „neopravdanih poreskih olakšica“ što je isto što i direktna državna pomoć.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Komentari

  • jasna

   "Posle istrage od nekoliko meseci..." odšteta od 13 mlrd. Kod nas istrage traju godinama i decenijama i nikakve odštete nikome. ni oštećenoj držati niti oštećenim gradjanima. Nije ni čudo što narod ne veruje u pravdu u Srbiji.

  • Ivana Mirčić Mladenović

   Kada su lopovi hapsili lopove? Narod srpski ti je željan pravde, ali i naivan.Malo se zagrebe po tajkunima i biznismenima, koji su opljačkali državu, napravi se afera, poneko hapšenje!!!!! Šta ima narod od toga, osim da se zaraduje, i pomislo konačno došao pravi čovek da spasi čast i poštenje srpske nacije. Ej jado i bedo srpska. Ništa mi nemamo od hapšenja i zatvora, a oni se malo sklone i odmore za svaki slučaj. Oduzmi im imovinu, naredi da plate milijarde, preispitaj poreklo imovine, i to ne samo njihove, nego i mamine i tatine, ženine, ćerkine, sinovljeve. Svima oduzmi što su stekli uglavnom nezakonito(pa nisu oni mnogo pametni) samo su iskoristili (svoj,tatin ili mamin položaj). Napravi od toga fabrike, uposli narod, daj mu hleba i spas. Ugledajte se vi ''pametni'' tu na EU. Dosta je bilo praznih priča.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE