Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Fidži najsrećnija zemlja na svetu, a Srbija?

  Fidži i Kina su najsrećnije zemlje sveta, slede Filipini, Vijetnam, Panama, Indonezije i Paragvaj, dok je u Iraku najmanje srećnih ljudi treću godinu za redom. U Srbiji srećno 48 odsto građana, pokazuje istraživanje.

  Istraživanje asocijacije WIN-Gallup Internešnal pokazalo je da globalno preovlađuje osećaj sreće 68 odsto, građani Srbije ređe kažu da su srećni, 48 odsto, a mnogo češće su ravnodušni, 42 odsto naspram 22 odsto.

  U odnosu na rezultate prošle godine 52 odsto srećnih, u Srbiji je osećaj životne sreće čak slabiji.

  U Srbiji je optimistično 30 odsto građana, a majbrojniji su oni koji ne očekuju bitnije promene u narednoj godini, gotovo 40 odsto, navodi se u saopštenju TNS MediumGallup.

  https://www.bizlife.rs/lifestyle/afterhour/koliko-se-srbija-nesmeje/

  Globalno ekonomski optimizam navladava pesimizam, 42 odsto prema 22, u Srbiji je odnos obrnut i 23 odsto građana očekuje prosperitet, dok 39 odsto očekuje da će 2017. godina doneti ekonomske poteškoće.

  Oko trećina ne očekuje promene kada je u pitanju ekonomska situacija. Kada je u pitanju nada u bolju budućnost, 52 odsto građana zemalja sveta očekuje da će 2017. godina biti bolja.

  Optimizmu najviše doprinose Bangladeš, Gana, Obala Slonovače, Fidži, Brazil, Indija i Kina.

  Najveći optimisti u pogledu ekonomskog prosperiteta su Gana i Bangladeš, a nasuprot tome, Južna Koreja, Hong Kong i Grčka su najveći pesimisti.

  U saopštenju se navodi da je ovo 40. po redu studija asocijacije WIN-Gallup Internacional „Kraj godine“ koja pokazuje da lični optimizam globalno raste, uprkos pogoršanju ekonomskih očekivanja za predstojeću godinu.

  Izvor: Agencije

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE