Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  EPS kupio jedan od najvećih bagera u Evropi

  Rudarski basen Kolubara dobio je jedan od najmodernijih i najvećih bagera u Evropi, visine 40 metara i teškog više od 3.000 tona, a čija vrednost je 31 milion evra.

  Jedan od najmodernijih i najvećih bagera u Evropi otkopavaće otkrivku u okviru novog BTO sistema na Polјu „C“. Investicija je deo projekta A, vrednog 80 miliona evra, koji se finansira sredstvima EBRD.

  Novi rotorni bager krenuo je, početkom oktobra, sa montažnog placa do radne pozicije u BTO (bager-traka-odlagač) sistemu za proizvodnju otkrivke na Polјu „C“ u Rudarskom basenu Kolubara.

  Bager koji puštamo u transport na radnu poziciju jedan je od najmodernijih u Evropi i jedan od najvećih koji se koriste na evropskim površinskim kopovima.

  To je veliki podvig stručnjaka „Krupa“ i „Kolubara metala“. Vrednost investicije je 31 milion evra i deo je projekta unapređenja zaštite životne sredine u RB „Kolubara“, rekao je v.d. direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) Milorad Grčić.

  Novi rotorni bager težak je više od 3.000 tona i ima kapacitet 6.600 kubnih metara na sat. Visina bagera je oko 40 metara, a ukupna dužina čak 174 metra. Bager je uklopljen u novi BTO (bager-traka-odlagač) sistem na Polju „C“ i počeo je da radi, kažu iz EPS, čime je gotov projekat A.

  Projekat A sastoji se od četiri paketa: nabavke rotornog bagera, odlagača, sistema tračnih transportera i napajanja električnom energijom. Posebna pažnja usmerena je na eliminisanje štetnih uticaja prašine i buke na životnu sredinu i okolno stanovništvo, piše Blic.

  Izvor: Blic

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE