Direktor EMS: Danas mi je poslednji radni dan. Posvetiću se porodici i privatnom biznisu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Direktor EMS: Danas mi je poslednji radni dan. Posvetiću se porodici i privatnom biznisu

  Direktor Elektromreže Srbije Nikola Petrović izjavio je da mu je danas poslednji radni dan i da sa čela tog javnog preduzeća odlazi jer mu je istekao mandat.

  “Niko me nije smenio, pun mandat mi je istekao i došao je kraj. Na mestu direktora bio sam četiri godine i smatram da sam dosta uradio za EMS. Firmu ostavljam u perfektnom stanju sa završenim kapitalnim projektima i dobiti od 2,8 milijardi dinara u 2015.”, izjavio je Petrović za Večernje novosti.

  Na pitanje o spekulacijama u javnosti da je razlog odlaska to što nema završen fakultet odnosno da ga premijer smenjuje, Petrović kaže je i pre četiri godine kada je imenovan za direktora zakonski uslov bila fakultetska diploma.

  “Pitao bih sve te koji tvrde da odlazim jer nemam adekvatno obrazovanje: a kako mislite da sam do sada bio direktor? Kako sam četiri godine uspešno vodio firmu, kako sam hiljade dokumenata kao diplomirani ekonomista potpisao i kako sam opstao na ovoj poziciji ako je tako kako kažete’”, upitao je Petrović.

  Govoreći o postignutim informacijama, Petrović kaže da svi znaju za čuveni “Beograd 20” koji je završen posle 30 godina tapkanja, kao i “Vranje 4”, trafostanicu koja je južnim delovima zemlje donela stabilno snabdevanje i mogućnost za brži privredni i ekonomski razvoj.

  “Poznato vam je da je EMS nedavno promenio pravnu formu i postao AD koje je stoprocentno u vlasništvu države bez mogućnosti trgovine akcijama”, naveo je Petrović.

  Na pitanje o negativnom stavu o njemu u delu javnosti, Petrović kaže:

  “Pojedine medije ne interesuju rezultati i rad već tračevi i neistine. Spletkarenje i konstrukcije su ono čime se bave. Po njima ja sam bahati čovek koji vedri i oblači Srbijom, ne plaća kazne, baca državne pare na gradnju nekakvih hotela. Za jedne sam tajkun, za druge nameštam poslove ortacima, za treće sam gazda pola restorana u Beogradu. A ništa od toga nije tačno”.

  Petrović je kazao da nema političke ambicije već da planira da se posveti porodici i privatnom biznisu.

  Izvor: Novosti

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE