Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Digitalna revolucija iz prve ruke

  Šta nam to dolazi iz najmoćnije doline sveta? Kako su nastale i na kojim tehnološkim i ekonomskim principima počivaju najveće savremene korporacije – Fejsbuk, Gugl, Amazon, ili Epl – i kako da se sa njima izborimo?

  Hoće li Gugl prerasti u problem sa kojim nećemo moći da izađemo na kraj? Da li će posledica razvoja interneta biti ukidanje novca, banaka, maloprodaje, novina, knjiga i semafora? Šta svaka zemlja mora da uradi da bi svoj razvoj usaglasila sa svetskim tehnološkim razvojem?

  Novinar i stručnjak za ekonomske nauke Kristof Keze proveo je pola godine u Silicijumskoj dolini. On iz prve ruke izveštava o inovacijama, predstavlja razne oblike digitalne revolucije i povezuje ih u celovitu sliku. Razgovarao je sa osnivačima preduzeća, finansijerima, inovatorima i profesorima sa Stanforda i Berklija. Tražio je recepte za uspeh i ideje koje pokreću ekonomsku stranu interneta.

  Dva naša čitaoca koja u komentarima na sajtu najduhovitije odgovore na pitanje: Koja je razlika između Silicijumske doline u SAD i Silikonske doline u Srbiji, dobiće na poklon ovu odličnu knjigu u izdanju Lagune. (Nagrade su podeljene)

  Izvor: BIZLife

  What's your reaction?

  Komentari

  • Lola

   Razlika je u prirodi protoka novca. U SAD-u se novac ulaže u nekretnine, kupovinu novih deonica. dok u Srbiji služi za ulaganje “ ličniji“ vid rasta i razvoja, on služi da bi se stvorio imidž balkanskog plejboja.

  • B

   U jednoj dolini silikon se nalazi u spravama, a u drugoj u sponzorušama.

  • Slobodan

   Mislim da su nasi serveri napredniji. Na svakom zenskom primerku mozemo videti peticu, iphone I air bag koje su neki investitori isplatili u rekordnom roku. Posto ovi nasi serveri primaju sve vrste kartica I veoma se brzo adaptiraju na sve valute, cak I one digitalne mislim da je dolina o kojoj knjiga prica mala beba u odnosu na nase kapaciTETE.

  • maca

   Nema razlike - i u jednoj i u drugoj dolini rezultat su silikoni.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE