Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „Crowdfunding“ kampanja za film o srpskoj legendi (VIDEO)

  Za prva dva dana javne kampanje za prikupljanje novca za snimanje edukativno igranog filma „Knez Lazar“ promotivni video na Jutjub kanalu imao je više od 32 hiljade pregleda, rekao je autor projekta, Marko Marinković.

  Ekipa okupljena oko ideje snimanja tog filma pokrenula je 23. oktobra tu kampanju za snimanje filma o životu kneza Lazara, a koji bi se koristio u nastavi istorije, muzejima, turističkim organizacijama i ambasadama.

  Marinković, koji je autor projekta, iza sebe ima nekoliko rediteljskih ostvarenja, je rekao novinarima da je ideja nastala pre tri godine, kada je pripremao master rad „Film u nastavi istorije“.

  Ideja je, objasnio je, da narator priča istorijsku priču, da glumci oživljavaju delove, odnosno da nalikuje filmovima koje radi History kanal, a promotivni video je snimljen kako bi potencijalni donatori videli kako bi to izgledalo.

  „Za ceo film nam treba minimum 40.000 evra a novac može da se donira uplatom na Indiegogo kampanji, preko sajta filma www.filmknezlazar.rs Paypal uplatom, direktno na tekući račun, ili kupovinom, preko majce sa ilustracijom iz filma“, kaže Marinković.

  Četrdesetpetominutno ostvarenje bi, ukoliko novac bude sakupljen, pred gledaocima moglo da se nađe do kraja naredne godine, a snimalo bi se na Magliču, u smederevskoj tvrđavi, na vršačkoj kuli i u Krstovgradu kraj Kraljeva.

  Film bi pratio život kneza Lazara Hrebeljanovića od rođenja, odrastanja na dvoru cara Dušana, preko venčanja s Milicom i napredovanja do kneza, kao i gradnje prestonog grada Kruševca, do Kosovske bitke.

  Glavne uloge namenjene su Vojinu Ćetković i Biljani Nikolić u ulogama starijih kneza Lazara i knjeginje Milice. Narator je Goran Dimitrijević, uloga vitezova poverena je Svebor družini „Sveti knez Lazar“ iz Kraljeva, Marinković potpisuje režiju, a scenario je napisao Danijel Vizi.

  Cilj je da film bude sastavni deo udžbenika istorije, da se prikazuje u muzejima i turističkim organizacijama, da mogu da ga koriste Grad Kruševac i srpska dijaspora, Crkva, ambasade širom sveta.

  Projekat su, pre pokretanja javne kampanje, podržali Grad Kruševac, Eparhija kruševačka, brojna kruševačka preduzeća i ustanove, Filozofski fakultet u Novom Sadu i pojedinci.

  Izvor: Beta

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Komentari

  • anbeast

   Znam da je prica niskobudzetna, ali bilo bi lepo da istorijske cinjenice budu tacne i da oprema i oruzje bar priblizno odgovaraju dobu u koje je prica smestena. Ovo sto vidimo na snimku je uglavnom oprema koja odgovara periodu od 11. do 13. veka, nikako cetrnaestom.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE