Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Čovek koji je savladao sebe može da savlada ceo svet

  „Cilj bavljenja sporta je da postanemo bolji ljudi, jer sport oplemenjuje. Ovom prilikom apelovao bih i na roditelje dece sa invaliditetom da ih bodre i pruže im podršku u bavljenju sportom“,  istakao je Draženko Mitrović, paraolimpijac Srbije okupljenima na manifestaciji „Pronađimo nove nade“ koju je BIZLife organizovao uz podršku Paraolimpijskog komiteta Srbije, koja je za cilj imala približavanje sporta deci sa invaliditetom.

  Košarkašica Nataša Kovačević istakla je da čovek koji je savladao sebe može da savlada ceo svet i da bi baš zato uspeh svakog paraolimpijca trebalo da bude još više cenjen. „Zaboravljamo i sve one izazove i prepreke sa kojima se oni susreću, te je stoga podrška države i izjednačavanje nagrada olimpijaca i paraolimpijaca velika stvar. Lepo je pobeđivati, ali važnije od toga je način na koji pobeđujemo. Paraolipijada traje svega nedelju dana, a njeni učesnici su šampioni svaki dan. Oni su to tako odlučili, a ja se nadam i verujem da će u nama probuditi hrabrost koju sami praktikuju“, rekla je Nataša Kovačević.

  U atmosferi razmenjene energije između naših vrhunskih sportista i paraolimpijaca družili su se deca,mladi i odrasli članovi udruženja MNRO Novi Beograd i Plava školjka kao i korisnici iz Ustanove za decu i mlade“Sremčica“ Udruženje roditelja idece sa reumatskim bolestima. Podrška đaka iz volonterskog tima Farmaceutsko-fizioterapeutske škole je bila dragocen doprinos inkluziji na delu.

  Deca su sa ponosom predstavila svoje rukotvorine i upriličila umetnički program, a oprobali su se i u nekoliko sportskih disciplina. Pored Draženka Mitrovića i Nataše Kovačević, druženju je prisustvovao i atletičar Emir Bekrić.

  Svoju podršku manifestaciji i uključivanju mladih osoba sa invaliditetom u sportske aktivnosti istakli su i Predrag Peruničić, državni sekretar za sport, Vladimir Pešić, pomoćnik ministra za pitanja u vezi osoba sa invaliditetom – Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kao i Zoran Mićović, predsednik Paraolimpijskog komiteta RS.

  Manifestaciju su pomogli Fruvita, Podravka i hotel Excelsior.

   

  Izvor: BIZLife

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE