Časovi engleskog van učionice

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Časovi engleskog van učionice

  PIŠE: Marija Živanović, profesor engleskog jezika

  Da li ste nekad razmišljali da prkosite konvencionalnom učenju engleskog?

  Recimo, da imate čas dok pijete omiljeni koktel, vikendom pored reke, u autobusu ili dok se šetate omiljenim delom grada.

  Zašto mislite da to nije moguće?

  Standardni časovi engleskog mogu biti dosadni. Naročito ako ste već dugi niz godina u procesu učenja engleskog i promenili ste dosta škola jezika. Princip je isti, uz neke varijacije na temu. Atmosfera učionice, veštački kreirani konteksti, rad u paru, popunjavanje vežbi sa prazninama i sl. Međutim, nedostaje spontanosti, živosti i realnog okruženja – sve ono što u određenom stadijumu učenja jezika postaje neophodno.

  Nemojte da se plašite da probate. Pronađite profesora koji može da isprati vaše zahteve i probajte čas van učionice, na primer u omiljenom kafiću u omiljenom delu grada. U nekom trenutku možete pronaći i nekog izvornog govornika engleskog sa kojim možete provoditi vreme i vežbati svoj engleski.

  Koje su prednosti časova engleskog van učionice?

  Svi želite više prilike za konverzaciju na engleskom, zar ne? Naročito za onu spontanu i prirodnu konevrzaciju na razne, svakodnevne teme. Ne postoji bolji kontekst za to osim realnog okruženja – spontano će se teme nametnuti, a verujte, neće ni inspiracije manjkati da podelite svoje mišljenje ili utiske o nečemu.

  Što češće koristite engleski u prirodnom okruženju to će vam pomoći u oslobađanju pritiska i smanjenju treme koju vam upotreba engleskog stvara. Bukvalno stičete kondiciju i samopouzdanje koje je ključno za dalji razvoj konverzacijskih veština.

  Buka, mnogo ljudi i ostali distraktori časova van učionice vam mogu pomoći u razumevanju engleskog. Što pre počnete da slušate nekoga ko priča engleski u realnom okruženju, to će vam sluh biti izoštreniji, bićete skoncentrisaniji na razumevanje sagovornika i naučićete kako da aktivno slušate uz toleranciju svih ometača. Budimo realni, to će i biti najčešći kontekst u kome ćete koristiti engleski, a ne u sterilnim uslovima koje učionica nudi.

  Časovi van učionice su idealni za ljude koji već imaju predznanje iz engleskog i koji žele da unaprede konverzacijske veštine. Ukoliko želite da se posvetite radu na jeziku uz udžbenik, da radite na gramatičkoj tačnosti i unapređenju drugih veština (čitanje, pisanje, slušanje), onda je učionica i dalje neprikosnovena sredina za rad.

  Uživajte u potpunosti u mogućnostima koje vam učenje jezika donosi. Nema limita, jer The limits of your language are the limits of your world!

  Ako želite da vaš engleski bude još bolji kontaktirajte Mariju putem maila marija.zivanovic@bizlife.rs

  Izvor: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE