Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Brnabić: Od juna 2017. svi papiri na jednom mestu

  Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić izjavila je da će od 1. juna 2017. godine početi primena softvera za elektronsku razmenu podataka šest državnih institucija, koji će omogućiti da građani dobiju sve potrebne papire na jednom mestu.

  „Od 1. juna sledeće godine, počeće da se primenjuje Zakon o opštem upravnom postupku koji to reguliše“, rekla je sinoć Brnabić za N1.

  Ona je navela da je završen tender za taj softver koji će povezati Ministarstvo unutrašnjih poslova, Centralni registar obaveznog socijalnog osiguranja, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Srbije, Poresku upravu i Nacionalnu službu za zapošljavanje.

  „Uskoro ćemo objaviti ko je dobio tender, a do kraja godine ćemo krenuti sa povezivanjem ovih šest institucija“, rekla je ona.

  Ministarka je kazala i da do kraja godine sve lokalne samouprave moraju da prebace svoje matične knjige u elektronski oblik.

  Prema njenim rečima, elektronski servisi su jedan od prvih alata za borbu protiv korupcije.

  Upitana kada će zaustaviti partijsko zapošljavanje u državnoj upravi i lokalnoj samoupravi, Brnabić je kazala da ona misli da ono ne postoji, jer nigde ne postoji zakonski okvir za to.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE