Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Blic: Jednokratna pomoć penzionerima 23. novembra

  Jednokratna pomoć penzionerima od 5.000 dinara biće isplaćena u sredu, 23. novembra, piše današnji Blic. Ovo je potvrdio i ministar finansija.

  Jednokratna pomoć penzionerima od 5.000 dinara biće isplaćena verovatno u sredu 23. novembra, rekao je ministar finasija Dušan Vujović. On je istakao da će svi penzioneri dobiti tu pomoć i da će ona posebno biti značajna za 1.050.000 penzionera koji imaju penzije manje od minimalne plate u Srbiji.

  Ta pomoć za svih 1,7 miliona penzionera u Srbiji, dogovorena je sa Međunarodnim monetarnom fondom, kao i povišica penzija od iduće godine koja će verovatno iznosiit 1,5 odsto, navodi Blic.

  Za isplatu jednokratne pomoći potrebno je oko osam milijardi dinara.

  Po pisanju Blica, Vlada Srbije je već dala nalog PIO fondu da uradi obračun za isplatu jednokratne pomoći.

  Od januara iduće godine biće povećane i zarade u javnom sektoru. Prema ranijim najavama iz Vlade, plate nastavnika u osnovnim i srednjim školama biće veće za šest odsto, a profesora na visokoškolskim ustanovama tri odsto.

  >>>>> Štrajk prosvetnih radnika u više od 1.500 škola

  Povišica od pet odsto sleduje zaposlenima u policiji, pravosuđuju, zdravstvenim i socijalnim ustanovama, vojsci, naučnim ustanovama i kulturi.

  Procene su da će za povišicu plata u javnom sektoru u budžetu Srbije biti obezbeđeno 9,8 milijardi dinara, a za povećane penzija 7,5 milijardi dinara.

  Izvor: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE