Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BEZ KARTICE I GOTOVINE: Test za novi model plaćanja

  Relativno nepoznati britanski startup lansirao je plaćanje otiskom prsta koje isprobava već nekoliko velikih kompanija, među njima i McDonald’s.

  Kompanija Sthaler izbacila je na tržište FingoPay, biometrički čitač koji skenira otisak prsta kupca.

  Otisak se upoređuje s podacima u bazi podataka banke, a ako se poklapaju, kupovina se odobrava. Na taj način nije potrebno nositi sa sobom ni kreditne kartice, a kamoli gotovinu.

  Sthaler je osnovao nekadašnji muzičkiproducent Nick Dryden koji za The Telegraph otkriva kako će se FingoPay u septembru početi premerno koristiti u londonskom noćnom klubu Proud.

  Dryden tvrdi kako i McDonald’s isprobava tu tehnologiju u pilot projektu, a interes je izrazio i lanac supermarketa Co-op.

  U Sthaleru tvrde da je biometrička tehnologija vrlo sigurna jer mogućnost da dve osobe imaju isti otisak prsta iznosi 3,4 milijarde na prema jedan.

  Međutim, Hendrik Kleinsmiede, direktor Collaba, tehnološke podružnice Visa Europe, ističe da je FingoPay manje imun na probleme poput vlažnih ili prljavih prstiju.

  Ipak, Kleinsmiede priznaje kako su korisnici spremni da prihvate biometrijsku identifikaciju kao siguran oblik autentifikacije plaćanja.

  Izvor: Poslovni dnevnik

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE