Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Agrosmart: Firma iz UAE prodala svinje i zasadila borovnice u Zobnatici

  Vlasnik poljoprivrednog preduzeća Zobnatica, kompanija „Jugo elit agro“ (Yugo Elite Agro) koja pripada preduzeću iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), prodala je sve svinje i zatvorila farmu koja je u okviru zobnatičkog agro-turističkog kompleksa postojala decenijama i godišnje isporučivala 11.000 tovljenika, objavio je danas portal Agrosmart.

  Umesto toga su na oko stotinu hektara njiva Zobnatice zasadjene borovnice, naveo je Agrosmart .

  Ulaganja u to su bila značajna, jer borovnicama ne prija zemljište u Bačkoj, te je treset uvezen iz Letonije, folije i sistemi za navodnjavanje stigli su iz Turske, a investirano je i u mehanizaciju.

  Od jeseni 2014. godine, kada je Zobnaticu kupio „Jugo elit agro“ koji je u vlasništvu privrednog društva „Elit agro LCC“, osnovanog u skladu sa zakonima UAE, i sve do pre tri meseca radila je farma svinja sa 600 krmača i 4.000 tovljenika, a potom su životinje prodate za samo dva dana, piše Agrosmart.

  Taj portal navodi i da nove gazde smanjuju i broj druge stoke, tako da je sada na farmi Zobnatice ostalo 200 ovaca i 115 konja.

  Zobnatica je nekada bila važno uzgajalište trkačkih konja, uspeđnih na trkama.

  Izvršni direktor tog poljoprivrednog preduzeća Suvaidi Al Saed je marta ove godine izjavio da je za ovu godinu planirano da se nastavi tradicija konjarstva da bi se – privukli turisti.

  Izvor: Beta

  Foto: FreeImages

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE