Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Abazović: Cena novog trajekta – nula

  Crnogorski premijer Dritan Abazović kazao je da će novi trajekt državu koštati nula, jer „biznis koji donosi desetine miliona evra godišnje košta ništa u odnosu na ono što je ostvarenje“.

  Abazović je na pitanje da prokomentariše cenu trajekta koji je nabavljen u Hrvatskoj, kao i to što ne može da pristane ni u Kamenarima, ni u Lepetanima, odgovorio da je sve što se saopštava netačno.

  „Nas će trajekt da košta ništa – nula. Zato što biznis koji vam donosi desetine miliona evra godišnje košta ništa u odnosu na ono što je ostvarenje. Država će u narednim godinama prihodovati ogromna sredstva od trajektne linije Kamenari – Lepetane“, rekao je Abazović.

  Trajekt Prizna, stigao je prošle sedmice u Boku kotorsku i usidren je u Zelenici.

  Abazović je saopštio da ne zna tačnu cifru, konstatujući da nam je trajekt potreban i da to nisu „nikakvi novci“, jer onaj jeftniji može sam sebe da isplati samo u toku letnjih meseci.

  Dritan Abazović

  Tvrdi da je sve što država sada bude investirala, samo početni trošak, koji će se vrlo brzo nadomestiti. „Nakon toga će novac moći da se upotrebljava verovatno za druge investicije, u svakom slučaju u korist građana“, poručio je Abazović.

  On očekuje da će do kraja meseca dobiti nove trajekte. „Već smo selektovali nekoliko novih, funkcionalnih, trajekata, koji treba da dođu. Nakon što se linija u potpunosti dovede do jednog zadovoljavjućeg nivoa, onda će početi i naplata“, kazao je Abazović.

  Prema njegovim rečima, u trenutku kada bude počela naplata, Morsko dobro će imati obavezu da sedmično izveštava građane koliko su ostvareni prihodi.

  Izvor: CdM

  Foto: screenshot, Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE