Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nikolić: Novim putevima ka boljoj Srbiji

    Srbija počinje ubrzano da sprovodi infrastrukturne projekte koji će vrlo brzo promeniti njen izgled na bolje, a srpsku privredu izvući iz recesije, izjavio je predsednik Tomislav Nikolić povodom početka pripremnih radova za izgradnju Koridora 11 na deonici Obrenovac – Ljig.

    Vrednost investicije dve deonice od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga, na kojoj radi kineska kompanija Shandong Hi-Speed Group, iznosi 333,7 miliona dolara, finansirase kreditom kineske Exim banke.

    Deonice su ukupne dužine 50 kilometara, imaju 30 mostova, dve petlje i tunel od 990 metara, a rok za izgradnju je 37 meseci.

    Nikolić je istakao da je Kina u Srbiji investirala i u TE Kostolac i u most Zemun – Borča, uz ocenu da je potrebno što pre obavestiti kineske kompanije o mogućnostima i uslovima poslovanja, kao i podsticajima u Srbiji.

    Prema oceni predsednika, ulaganjem u saobraćajnu infrastrukturu otvaraju se nova radna mesta navodeći da srpske građevinske firme učestvuju u izgradnji Koridora 11 na deonici od Ljiga do Obrenovca sa 40 odsto.

    Nikolić je, otvarajući pripremne radove, rekao da se nada da će "Srbija realizovati drevnu kinesku mudrost koja kaže – ako želiš da budeš bogat, prvo gradi puteve".

    Da "Ibarska" više ne bude put smrti

    Na obeležavanju početka pripremnih radova za izgradnju Koridora 11 na deonici Obrenovac – Ljig bili su i predsednik kineske kompanije Su Lijang, ministri građevinarstva, saobraćaja i rudarstva, Velimir Ilić, Aleksandar Antić i Milan Bačević, kao i ambasador Kine Žang Vansue.

    Očekujem da konačno dobijemo put koji želimo. "Želim da Ibarska magistrala više ne bude put smrti, već moderan autoput koji će spojiti Beograd i Bar", kazao je Ilić i najavio da su i ostale dve deonice na Koridoru 11 "ušle u gradnju", a da je tender u toku.

    Su Lijang je rekao je da su investitori iz Kine zainteresovani za ulaganje u infrastrukturu Srbije i izrazio nadu da će projekat na Koridoru 11 postati simbol prijateljstva Kine i Srbije.

    Prema rečima kineskog ambasadora, autoput Koridor 11 će ojačati kopnene veze Srbije sa okolnim zemljama i doprineti ekonomskom razvoju jugozapadnog dela zemlje, ali i poboljšati standard građana.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE