Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Šta je bila tema poslednjeg pojavljivanja Stiv Džobsa u javnosti?

    Poslednje javno pojavljivanje preminulog direktora kompanije Apple nije bilo zbog predstavljanja novog iPhone-a niti novog iPad. Naime, to je bila prezentacija novog projekta opštinskom veću Kupertina u Kaliforniji. Tema: Nove prostorije kompanije koje će izgledati kao „svemirski brod“.

    Kako piše Bloomberg, „svemirski brod“ bi se nalazio u sred šume koja bi imala 309 različitih tipova drveća, a sam objekat prema tvrđenju novinara Pitera Barousa predstavljvao bi pravi odraz Džobsovog opsesivnog oka za detalje.

    On kaže da je procenjena cena izgradnje bila u početku 3 milijarde dolara, a da se onda cena uvećala na čak pet milijardi.

    On otkriva i brojne detalje tog projekta, kao što je da bi drvo koje bi se koristilo za enterijer zgrade trebalo da bude od specifičnog drveta javora gde bi se koristila samo unutrašnjost, tj godovi.

    Staklo za objekat bilo bi izrađeno u posebnoj fabrici u Nemačkoj, gde bi nemačkoj kompaniji bio zadatak da napravi nove mašine za njihovu izradu.

    Ideja Džobsa bilo je i da nema zidove od cigala, zvučne izolacije, kao i da kupatila budu prvo izgrađane pa instalirana u zgradu. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE