
(FOTO) U Argentini napravljeno čokoladno uskršnje jaje teško četiri tone
Argentinici su ove godine napravili najveće uskršnje jaje na svetu. Ali, ne radi se o bilo kakvom jajetu, već o čokoladnom, koje je teško četiri tone i kojem su se obradovali ljubitelji ovog slatkiša.
Kako bi svoju zamisao sproveli u delo, na izradi jajeta je radilo 27 pekara, ukupno dve nedelje, koliko im je trebalo da pripreme čokoladu kojom će oblepiti prethodno pripremljeni oblik.
Jaje je napravljeno na Festivalu čokolade u Barilocheu, visoko je 8,5 metara, a široko 5 , dok je za njega iskorišćeno 4.000 kg čokolade.
Ovo jaje je ujedno oborilo prethodni rekord koji su držali Belgijanci. Njihovo jaje je bilo visoko 8,32 metra.
Kako god bilo, s obzirom na temperature, argentinsko čokoladno jaje je brzo počelo da se topi, pa su okupljeni uživali u čokoladi.
Festival čokolade u Argentini se održava od 1969. godine, a ove godine je trajao od 31. marta do 8. aprila.