Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    „Ne damo Trepču, bombe nas ne plaše“

    Srbija će se svim političkim sredstvima boriti da sačuva rudarski kombinat Trepča i radna mesta rudara, poručio premijer Aleksandar Vučić koji boravi u poseti Kosovu i Metohiji.

    Premijer Vučić posetio je pogon Trepča flotacija u Leposaviću gde je istakao da je taj „rudarsko-metalurško-hemijski kombinat kičma opstanka srpskog naroda na severu Kosova“.

    „Svoje interese možemo da zaštitimo samo ako imamo prijatelje i u Briselu, i u Berlinu i u Moskvi, kazao je Vučić i istakao da treba stvari rešavati političkim načinima, a ne poput nekih koji bi, kako se izrazio, sve „sekli“.

    „Srbi na Kosovu deo iste države Srbije i da nema nikakve razlike u odnosu prema njima. Učinićemo sve da vaš život ovde bude što bolji“, kazao je Vučić i dodao da je u interesu Srbije da se očuvaju radna mesta u Trepči i da će Srbija na tome insistirati i na pregovorima u Briselu.

    Premijer je naveo da neki pokušavaju da zakonom Trepču pretvore u javnu svojinu takozvane Republike Kosovo, ali da će se Srbija svim političkim sredstvima boriti protiv toga. „Zna se ko je ovo gradio i ko ovde radi“, rekao je Vučić.

    Naveo je da će, kao što je i u Srbiji započeo obilazak škola i bolnica, to isto učiniti i na Kosovu, jer kako je objasnio, cilj je da deca na Kosovu imaju iste uslove kao i ona u ostatku Srbije.

    TrepcaZastava

    jasna poruka rudara

    Vučića je u Leposaviću dočekao veliki broj građana i rudara sa srpskim zastavama, a u Trepči bili prisutni i ministri Aleksandar Vulin, Vanja Udovičić, Zlatibor Lončar, direktor kancelarije za KiM Marko Đurić, kao i srpski predstavnici u kosovskoj vladi.

    Vučića ne plaši bomba u Zubinom Potoku

    Na halu u Zubinom Potoku u kojoj je predviđeno da gostuje Vučić, oko tri sata iza ponoći je bačena bomba i pucano je iz automatskog naouružanja. Povređenih nije bilo.

    Uprkos tome, gostovanje premijera u Zubinom Potoku nije otkazano , a sam Vučić je, komentarišući ovaj incident, rekao da ga napad neće zaplaššiti.

    „Snažžnu Srbiju niššta ne možže da uplašši“, rekao je Vučić obraćajući se građanima i rudarima u Leposaviću i dodao da se prevario svako ko je mislio da će ga zastrašiti i odvratiti od posete Kosovu.

    U okviru posete južnoj srpskoj pokrajini, premijer je posle Leposavića obišao manastir Banjska i Kosovsku Mitrovicu.

    Izvor: RTS, Agencije, BIZLife

    Foto: printscreen

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE