Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kako do posla i bez bogatog CV

    Poznata poslovica da o knjizi ne treba suditi po koricama, primenljiva je i na angažovanje novih radnika, odnosno potencijalne zaposlene bi trebalo oceniti prema njihovom konkretnom radu i delima, a ne prema biografiji.

    Postoji mnogo razloga zašto vaša biografija nije onakva s kojim biste "na keca" zadivili potencijalnog poslodavca. Možda zbog studiranja niste imali vremena za posao, ili ste zbog ličnih razloga često menjali radna mesta.

    Slično kao što kaže izreka da o knjizi ne treba suditi po koricama, tako je i s angažovanjem novih radnika, pa stoga potencijalne zaposlene treba oceniti prema njihovom konkretnom radu i delima, a ne prema biografiji.

    1. Brzo učite i predlažite svoja rešenja
    Često je slučaj da se u firmama koristi najnovija tehnologija, ali nije uvek lako pronaći kandidate za posao koji imaju dovoljno iskustva. Ali, ako osoba brzo uči i želi doprineti svojim idejama, može dobiti posao.

    2. Samo budite iskreni
    Ako niste imali iskustva u određenom zanimanju, možete dobiti posao ako ste voljni da naučite nove stvari i spremni ste za nove izazove.

    3. Napredovanje
    Čak i bez 'bogatog' CV, vaš napredak u firmi može ići brže nego ste zamislili. Mnogi su počeli kao pripravnici, a sada imaju stalno zaposlenje, jer su pokazali da im je stalo do posla koji rade i bili su zainteresovani za lični, ali i napredak kompanije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE