Vučić: Danas ukidamo vanrednu situaciju

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vučić: Danas ukidamo vanrednu situaciju

  Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će danas biti ukinuta vanredna situacija u zemlji, a da će sledeće nedelje početi raspodela sveobuhvatne pomoći za poplavljena područja u zemlji, koja će biti veća nego posle poplava 2014. godine.

  “Do kraja nedelje komisije će završiti procenu štete, a već sledeće nedelje kreće sveobuhvatna pomoć, koja će biti proporcionalno veća, jer su štete manje nego 2014 godine i broj poplavljenih područja je manji”, rekao je Vučić u selu Veliko polje kod Obrenovca, gde je obišao nasip Čikovac.

  On je naveo da je u prethodne dve godine izgrađeno 29 brana na vodotokovima, dok je u prethodnih 25 godina ukupno bilo samo 19.

  Vučić je obećao Obrenovčanima da “više neće imati razloga da strahuju od izlivanja reka, jer će u narednom periodu biti izgrađeno pet brana i akumulacionih jezera”. ;

  Premijer je kazao da je tokom vanredne sitaucije angažovano 978 pripadnika policije i vojske, kao i da je u pripravnosti bilo još njih oko 1.700.

  “Imaćete još veću sigurnost, znaćete da vaša deca mogu da dočekaju bolju budućnost u Obrenovcu”, poručio je Vučić okupljenima.

  On je pokazao i kartu Srbije na kojoj je obeleženo 304 objekta u koja je posle poplava 2014. godine uložen novac.

  Vučić je zahvalio svima na uloženoj energiji i “ljubavi, požrtvovanosti i posvećenosti koju su pokazali prema Srbiji”.

  Sednica Republičkog štaba za vanredne situacije zakazana je za 13 časova.

  Foto: Beta, MUP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE