Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ministarka najavila 18 infrastrukturnih projekata u Srbiji

    U Srbiji se planira sprovođenje 18 strateških infrastrukturnih projekata u koje treba uložiti 1,9 milijardi evra, najavila je danas ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović.

    "Vlada Srbije namerava da ih realizuje tako što će osigurati najpovoljnije načine finansiranja, koristeći bespovratna sredstva EU, sredstva povoljnih zajmova međunarodnih finansijskih institucija, sredstva ostalih razvojnih partnera, kao i sredstva ‡iz budžeta", kazala je Jadranka Joksimović na sastanku Nacionalnog odbora za investicije.

    Kako je navela, među projektima je izgradnja puta od Niša ka Prištini, izgradnje postrojenja za preradu otpadnih voda u Novom Sadu i Nišu, modernizacija pruga na koridoru deset na više deonica.

    "Vlada je do sada obezbedila 166,2 miliona evra za finasiranje ove liste prioritetnih projekata. Reč je o izuzetno povoljni uslovima i uglavnom bespovratnim kreditima", kazala je Jadranka Joksimović i dodala da raspisivanje izbora neće usporiti realizaciju projekata niti ispunjenje obaveza Vlada ne putu evropskih integracija.

    Ona je najavila da ć EU danas biti predstavljeni i novi projekti i ideje za 2016. godinu, a u to bi trebalo uložiti 281 milion evra.

    Ministar finansija Dušan Vujović naveo je da je potrebno sanirati nedostatke u postojećoj infrastrukturi i kompletirati je.

    "Imate autoput koji prolazi kroz srce Beograda, a nema obilaznicu", kazao je Vujović.

    On smatra da će konačno kompletiranje infrastrukture doneti i ogromne prihode, ali je istakao i da postoji mnogo "nedostajućih elemenata".

    Šef Delegacije EU u Srbiji Michael Devenport naveo je da su infrastrukturni projekti bitni za celokupni reformski proces Srbije i da će EU uvek podržavati takve aktivnosti.

    On je istakao i napredak Srbije na putu evropskih integracija, kao i veće mogućnosti koje će se otvarati sa napretkom Srbije na tom putu.

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE