Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Weekly Tribune: Momenat u kom Nemci dolaze u Srbiju

    Razgovori o dolasku nemačke mesne industrije Tonnies u Srbiju, vodi se u momentu kada značajno padaju cene mesa u Evropi, piše britanski poslovni list The Weekly Tribune.

    Weekly Tribune je objavio tekst o razgovorima Clemensa Tonniesa, prvog čoveka nemačke kompanije Tonnies, sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, u kojem se navodi da se o investicijima te kompanije u Srbiji razgovara u momentu kada značajno padaju cene mesa u Nemačkoj i drugim evropskim zemljama.

    U uvodnom delu teksta "Višak, kakav višak?" navodi se da je u nedelji u kojoj je Nemačka snizila cene proizvođačima za sedam evrocenti, jedan od najvećih nemačkih prerađivača najavio planove za investicije u proizvodnju u Srbiji, s ciljem da dostigne četiri miliona svinja godišnje, preneo je portal Agrosmart.

    "Nadajmo se da Tonniesovo poslovanje uliva poverenje da će potražnja za izvozom svinja proizvedenih u Evropi porasti značajno, a ne da će preseliti deo poslovanja u zemlju u kojoj su manji troškovi", piše u tekstu.

    Weekly Tribune je naveo da je poznato da je deset farmi u fazi planiranja i da bi se još toliko moglo izgraditi, a pretpostavka je da će lokalni proizvođači takođe biti uključeni, što verovatno znači da će ove nove jedinice uzgajati prasiće koji će biti plasirani u ugovorenu proizvodnju.

    Taj list je naveo da je u Nemačkoj prošle nedelje cena polutki pala za sedam evrocenti te da je celo tržište krenulo "naniže".

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE