Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  VIDEO: Kako da postanete ljudski detektor laži

  Business Insider objavio je kratak video pomoću kojeg ćete za manje od dva minuta veoma efikasno naučiti kako da prepoznate kada vas neko laže.

  Istina se izgovara mnogo brže nego laž jer kada vas neko nešto pita, a vi treba da slažete, vaš mozak mora prvenstaveno da potisne istinu, a zatim da osmisli laž. Um i telo uvek odaju lažova.

  Takođe, osobe koje na vaše pitanje odgovaraju ljutnjom, povišenim tonom i brecanjem, često znaju da tom bukom izbegnu i zapravo ni ne odgovore na pitanje. Oni su napeti i sve vreme vam postavljaju pitanja. Tako proveravaju šta znate i koliko znate. Što je takođe pokazatelj da lažu i da kupuju vreme.

  Kada lažete povećava se nivo adrenalina u krvi. Zato lažovi pričaju brže, dodiruju lice ili im se menja tempo treptanja. Sa druge strane oni vas mogu gledati pravo u oči, i pričati priču polako i oprezno. Oni biraju formalne, uobičaene reči jer im mozak užurbano radi na smišljanju priče. Pričaju neprirodno.

  Prethodno proverite šta želite da čujete jer ljudi zapravo veoma često žele da čuju laž i sami sebi prikrivaju istinu i detektore za tuđe laži. Ukoliko nešto ne štima i ne zvuči jednostavno, lažu vas. Pogledajte primere:

   

  Foto: printscreen

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE